Rob (helemaal links) met bijna zijn hele team.
Rob (helemaal links) met bijna zijn hele team. "Een paar konden er niet bij zijn, maar anders had het ook niet op de foto gepast." Foto: New York Pizza Bergen op Zoom

Jubileumjaar voor Rob en New York Pizza

BERGEN OP ZOOM – Even een lekker pizzaatje eten. Wie doet het niet zo af en toe? Maar altijd zelf maken of zorgen dat je een kant-en-klare in huis hebt, is niet nog niet zo makkelijk. Gelukkig zijn er zaken zoals New York Pizza in Bergen op Zoom. Dat restaurant viert dit jaar een 15-jarige jubileum en Rob Spek viert zijn 10-jarige jubileum als franchisenemer. Dan kan een mooie actie natuurlijk niet uitblijven.

DOOR THIJMEN ALLEMAN

Tien jaar is een lange tijd, waarin veel kan veranderen. Dat is bij New York Pizza niet anders. "Ik werkte bij de concurrent als bedrijfsleider en kreeg de kans om als franchiser de winkel in de Steenbergsestraat over te nemen. Dat was een mooie kans", vertelt Rob Spek over zijn start bij de pizzaketen. "We begonnen met negen man personeel en twee brommertjes. Dat hebben we jarenlang gedaan, maar de ruimte werd te klein." En dus besloot Spek om in 2014 te verhuizen. Weg uit het centrum en naar de Antwerpsestraat. "Je zou denken dat je daarmee klanten misloopt vanuit het stappen of de Vastenavend, maar dat is niet zo. Ruime parkeergelegenheid en een grote afhaalruimte zijn belangrijke succesfactoren. Met name tijdens de afhaalactieweken, die overigens ook nu plaats vindt tot en met zondag 30 september. Pizzaliefhebbers kunnen hun pizzaatje dan ophalen voor maar 4 euro".

Na de verhuis ging de vraag omhoog en dat betekende dat het bedrijf moest groeien. "We hebben een enorme groei doorgemaakt. We hebben nu 52 medewerkers, drie daarvan zijn mensen waarmee ik tien jaar geleden begon. Het is leuk dat die mensen er nog altijd zijn. Daarnaast heb ik 12 brommers, 4 elektrische fietsen en 2 auto's om alles te bezorgen." Maar deze aantallen gaan veranderen, want Rob zet steeds meer in op duurzaamheid. "Het is de bedoeling dat de brommers een voor een vervangen worden door een elektrische fiets of -brommer. Dat is een stuk beter voor het milieu."

Ondanks de vele verandering is één ding hetzelfde gebleven. Rob is zelf veel achter de toonbank terug te vinden. "Het contact met mijn team, met de jongeren, ja dat houdt mij ook jong en fris. En voor de klanten is het ook fijn om een vast aanspreekpunt te hebben, zeker in Bergen op Zoom. Dat vind ik heel belangrijk", vertelt Rob.

Actie en teruggeven
Het gaat goed met het pizzarestaurant op de nieuwe locatie. Dat is een reden voor Rob om meer terug te geven aan de Bergenaren. "Ik heb onlangs 250 coupons voor een gratis pizza gegeven aan de voedselbank. Voor die mensen was een pizza bestellen er al jaren niet bij. Iets geven en de dankbaarheid daarvoor, dat kun je niet in geld uitdrukken." Zo steunt het restaurant ook Stichting Kip en Apie, die kinderfeestjes regelen voor gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen.

Rob kon het jubileum niet zomaar voorbij laten gaan en hij is gestart met één jaar lang gratis pizza's weggeven met de actie 'STRAAT VAN DE WEEK'. "Houd u brievenbus dus goed in de gaten, want elke week kan een gehele straat in Bergen op Zoom of Halsteren een gratis pizza thuis laten bezorgen!"