Determinatie van appelrassen.
Determinatie van appelrassen. landschapsbeheer Zeeland

Familie-colleges en kinderexcursies op Erfgoeddag in het Landschap

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 29 september is het weer zover: de Erfgoeddag in het Landschap. Tussen 11.00-16.30 uur vertellen experts van Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland en Het Zeeuwse Landschap in familiecolleges en excursies over het leven – en het óverleven- in het Verdronken Land van Saeftinghe. Ook kun je zelf aan de slag. Een uitje voor het hele gezin!

Op deze dag kun je ontdekken hoe natuur, landschap, geschiedenis en cultuurhistorie met elkaar samenhangen. En waar kun je dat beter doen dan in Saeftinghe?

Wil je wel eens meekijken hoe vogelringen in zijn werk gaat, welke bijzondere bijen er leven of wat de ruige dwergvleermuis in Saeftinghe doet? Of wil je weten wat de archeologen allemaal in Saeftinghe hebben ontdekt? Kom dan met je ouders naar de familiecolleges hierover!

Of heb je misschien een bijzondere appelboom in je tuin en wil je weten welke soort het is? Onze fruitspecialisten kunnen je het vertellen.

De activiteiten zijn gratis, maar voor de meeste activiteiten moet je je wel even vooraf aanmelden via www.erfgoeddagzeeland.nl. Wees er tijdig bij, want er is beperkt plaats en vol=vol!

Op het programma:

- archeologie

- hoe overleven dieren in de zoute wereld van Saeftinghe

- dierensporen, braakballen pluizen

- oude fruitrassen determineren

- lange wandeltocht door Saeftinghe

www.erfgoeddagzeeland.nl

Over de organisatie

De Erfgoeddag in het Landschap wordt georganiseerd door Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ), Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) en stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL). Met de Erfgoeddag willen deze organisaties de samenhang tussen erfgoed, landschap en natuur in beeld brengen én laten beleven door een breed publiek. [l]