Een professioneel team van Fides Financieel Advies staat klaar om iedereen te helpen
Een professioneel team van Fides Financieel Advies staat klaar om iedereen te helpen Foto: Claudia Koole

Fides Financieel Advies opent haar deuren in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het vertrouwen zit al in de naam van Fides Financieel Advies. De afgelopen 10 jaar is dit vertrouwen waargemaakt en krijgt het, naast een vestiging in Tilburg, een tweede vestiging in Bergen op Zoom aan de Auvergnestraat 29. Eigenaar Erhan Görgen heeft een ruime dienstverlening opgezet samen met zijn vakkundig en opgeleid team. Door de bomen van het bos in financieel land maken zij een recht pad van financiële diensten onder één dak.

DOOR CLAUDIA KOOLE

Via een recentelijke speciale opening kon er letterlijk even in de keuken worden gekeken en was er een feestelijke en gastvrije sfeer mede vanwege het jubileum. "Ik word er blij van als ik mensen kan helpen en het vooruitzicht kan bieden van een financieel goed geregeld advies", vertelt eigenaar Erhan Görgen. "De overheid stelt sinds 2012 strenge eisen aan financieel adviseurs nu de provisie bij hypotheken niet meer bestaat. Ik begin met goed luisteren, vragen te stellen en te kijken welke verzekeringen en hypotheken er eigenlijk al lopen. Iedere klant is uniek met haar of zijn eigen persoonlijke situatie."

Meedenken

Het enthousiasme en de vriendelijkheid waarmee Görgen spreekt, is ook te vinden binnen zijn team. Cansu Elmas werkt reeds drie jaar voor Fides Financieel Advies. "Het is eigenlijk iets wat ik altijd al wilde doen", laat ze weten. Een goed financieel advies kent tevens oplossingsgerichte zaken. "Als er iets verzekeringstechnisch niet kan, moeten we duidelijk zijn", vertelt collega Dory Beerens. "We behandelen alle soorten aanvragen en kunnen mensen goed van dienst zijn door met hen mee te denken en een juist financieel advies te geven."

Besparing

Uit praktijkervaring weet Erhan Görgen dat er mensen zijn die niet altijd het juiste advies hebben ontvangen. "Met regelmaat kom ik tegen dat mensen te veel betalen of slecht geadviseerd zijn. Ook laten ze veel geld liggen. Denk hierbij aan hoge rente, een dure overlijdensverzekering of beleggingsverzekering. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een overlijdensverzekering mag tegenwoordig niet meer tegen provisie worden gesloten. Jammer genoeg wordt de klant er niet op geattendeerd dat de destijds duurdere met provisie gesloten verzekering goedkoper kan. Het is fijn om echt onafhankelijk te zijn, wat betekent dat je met je klant bepaalt waar en wat geregeld wordt. Dit levert soms een behoorlijke besparing op."

Veelzijdig

In de nieuwe vestiging aan de Auvergnestraat 29 in Bergen op Zoom zal de komende periode, naast eigenaar Görgen, Marlise van Oudgaarden te zien zijn. "Ik wil graag met veel plezier mensen helpen." Van Oudgaarden werkt zo'n 1,5 jaar voor Fides Financieel Advies. Zij herkent zich in wat haar collega Beerens zegt: "Verzekeringen en hypotheken zijn niet saai. Dat is zó veelzijdig en er zit zoveel in!" [l]