Een optreden tijdens een eerdere editie van Cultuur Carrousel FOTO ARCHIEF DE BODE
Een optreden tijdens een eerdere editie van Cultuur Carrousel FOTO ARCHIEF DE BODE Foto: Archief de Bode

Lustrumeditie voor Cultuur Carrousel

BERGEN OP ZOOM - Een Uitmarkt 5.0 Dat is hoe de organisatie van de Cultuur-Carrousel haar vijfde editie ook wel noemt. Op zondag 30 september zullen een grote variëteit aan artiesten en groepen optreden op verschillende locaties in de Bergse binnenstad. Denk dan aan muzikale optredens in gebouw-T, maar ook aan straattheater in de buitenlucht. Daarmee belooft het evenement groter dan ooit te worden. En uiteraard gaan ook dit jaar alle opbrengsten weer naar het goede doel.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Dat Lionsclub Bergen op Zoom haar Cultuur-Carrousel omschrijft als een uitmarkt is niet verwonderlijk. Het evenement biedt het publiek de kans om kennis te maken met uiteenlopende optredens. Van dans en cabaret tot klassieke muziek en popmuziek. Daarvoor maakt de Lionsclub gebruik van zowel enkele toonaangevende locaties, als van de straten van de historische binnenstad. Als bezoeker kun je zelf kiezen welke optredens je wel en niet bezoekt. Maar de fanatiekeling hoeft niet bang te zijn veel te missen. Het programma zit zo in elkaar dat het publiek tussen 14.00 uur en 18.00 uur álle optredens kan bekijken.

Goede doel

De cultuur-carrousel wordt georganiseerd door de Lionsclub. Dat is een serviceclub met zo'n 35 actieve leden die zich bezig houden met het generen van fondsen voor goede doelen. Dat bekent dat de opbrengsten van hun evenement allemaal naar het goede doel gaan. En daar hoeven die goede doelen niet lang op de wachten. Nog dezelfde avond worden in het Zwijnshoofd de cheques uitgereikt. Dit jaar wordt er geld opgehaald voor Stichting Vrienden Hospice de Markies, De Samenloop voor Hoop, Stichting leergeld de Brabantse Wal en de Alzheimer vereniging afdeling West-Brabant. De opbrengsten van de Cultuur-carrousel komen uit de kaartverkoop. Een toegangskaart kost vijf euro.

Samenwerking

Om de lustrumeditie van de Cultuur-Carrousel tot een succes te maken is net als voorgaande jaren samenwerking gezocht met verschillende andere initiatieven en organisaties. Zo is de vereniging Sterck is betrokken bij het straattheater. Ook is er een samenwerking met De Hertgang in Halsteren. Daar wordt net als vorig jaar weer een open dag gehouden met najaarsfair. De toegangskaart voor de Cultuur-Carrousel geeft vanaf 11.00 uur gratis toegang tot de Hertgang en bezoekers op De Hertgang worden kaarten aangeboden om in de middaguren de Cultuur-Carrousel te bezoeken.

Daarnaast is er een samenwerking tussen de organisatoren van het BOZtoberfeest, dat op zondag samenvalt met de Cultuur-Carrousel. Dit evenement vindt plaats in de grote tent op de Grote Markt. Op vrijdag en zaterdag zijn daar de grote feesten. De samenwerking maken het mogelijk dat de Cultuur-Carrousel op zondagmiddag gebruik kan maken van de tent op de Grote Markt. "Op die manier is er geen sprake van concurrentie, maar van versterking van elkaars evenementen", aldus de organisatie.

Deelnemers

De artiesten van het lustrumjaar zijn: De Andersons, Ben Blom & Kirsten de Bruijn, Brandaris Straatorkest, Carmen Jacobs en ROmy de Laet, CKB Talent, Fred de Ron Jazzensemble, Harmonie Kolping's Zonen, Klein orkest, Kinderdans Genie, Loes en die kleine, The Musicompany, Queen tributeband Crazy Little Things, Societe Poubelle D'Or, Ivo Stuivenberg, Symfonieorkest Jacob Obrecht en De Wilde Mossels. Traditiegetrouw wordt het culturele evenement afgesloten met een grote afterparty.[l]

Informatie

Benieuwd waar en hoe laat jou favoriete deelnemers te bewonderen zijn? Ga voor het volledige programma met tijden en locaties naar www.cultuur-carrousel.nl. Tickets zijn te koop via diezelfde website, en bij de Primera's Zonneplein, Halsteren, MCD, VVV Brabantse Wal en Boekhandel Quist.