Afbeelding
Gijs Proost

Te Gek Theater is Te Gek

BERGEN OP ZOOM - Het is druk op zondagmiddag op de zolder van de bibliotheek in Bergen op Zoom. De kinderen zitten te wachten op een voorstelling van Te Gek Theater. ‘Ik heb een nieuwe wens! Nu wil ik astronaut worden!’ roept een jongetje bij de kassa. Hij doelt op een onderdeel uit de show, waarbij een wens van 1 van de kinderen door de acteurs van Te Gek Theater uitgespeeld wordt. In een eerdere show kwam zijn wens; brandweerman zijn, op het toneel tot leven.

De acteurs van Te Gek Theater spelen al improviserend een show. Het is theater, ter plekke bedacht, voor en door kinderen. Want de kinderen mogen ook meespelen. Een formule die werkt, want de kinderen in het publiek zitten ademloos helemaal in de show. Sommige kijken, sommige doen mee. De ouders genieten net zo goed, staan trots foto’s te maken, en lachen om de ‘grote mensen’ grapjes die de acteurs speciaal voor hen maken. De show wordt muzikaal begeleid, er wordt soms zelfs geïmproviseerd gezongen. ‘Wie heeft er wel eens iets wat hij stom vind?’ vraagt de presentatrice. ‘Dat ik niet altijd mag gamen’ roept een jongen. Vier minuten later is het probleem al zingend opgelost, de jongen is tevreden.

Te Gek Theater is een initiatief van Freya Flach, en onderdeel van haar bedrijf Go! Impro. Improvisatietheater is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook enorm leerzaam. Ze leren samenwerken, mee gaan met het idee van de ander, overleggen. Tijdens de show op zondagmiddag is dat natuurlijk niet de hoofdzaak, dan gaat het vooral om genieten.

Een Te Gek Theater show duurt ongeveer een uur, en is van begin tot eind een feestje. Kaartjes voor de show op zondag 30 september zijn te krijgen bij de kassa of te reserveren via reserveren@goimpro.nl Het begint om 14.30 uur.

Meer informatie kun je vinden op www.goimpro.nl of www.facebook.com/goplayimpro/ [l]