AGENDA

Donderdag 27 september

Inspiratie lezing

20:00 | Emmaüskerk

De Emmaüskerk is een "Groene Kerk" en organiseert de eerste Inspiratie Lezing 'Meer doen met minder'. Spreekster Anja Goossens is lokaal actief in de gemeentepolitiek voor de SP, zij wil haar ervaring als "vrolijk vrekje" graag delen. Ze zal een stukje theorie geven, wat misverstanden bespreken en tips/trucs geven. Het belooft een vooral praktisch verhaal te worden over een nieuwe manier van consumeren. Donderdag 27 september in de Emmaüskerk, Korenberg 90, Bergen op Zoom. De avond begint om 8 uur, inloop vanaf kwart voor 8.

Zaterdag 29 september

Lezing Han van der Horst

14:00 | Ontmoetingskerk

De mooiste jaren van Nederland', zo noemt de historicus Han van der Horst de ontwikkelingen van Nederland vanaf 1950 in zijn gelijknamig boek [Prometheus – Bert Bakker, 2013]. Deze periode vanaf 1950 kende een onvoorstelbare opkomst van welvaart, een hogere levensverwachting en stijging van het opleidingsniveau, grotere mobiliteit, maar ook een toename van onafhankelijkheid van familie, gezin, kerk en individuele vrijheid; ontwikkelingen die ook aan de bewoners van Bergen op Zoom niet ongemerkt voorbij zijn gegaan. U wordt van harte uitgenodigd om deze extra bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het 50-jarig jubileum van de Geschiedkundige Kring en is de officiële start van het negende schooljaar. Ook niet-leden zijn harte welkom. De lezing vindt plaats op zaterdag 29 september, aanvang 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in de Ontmoetingskerk, ingang Thomas de Rouckstraat te Bergen op Zoom. Aanmelden voor deze bijeenkomst bij voorkeur voor 16 september per e-mail: svg@geschiedkundigekringboz.nl of frans.witjes@home.nl. Aanmelden kan ook bij de coördinator van de school, de heer Frans Witjes, Londonstraat 2, 4611 HW Bergen op Zoom, telefoon 0164-238621.

Zondag 30 september

Boekenmarkt

13:30 | Logegebouw van de Vrijmetselarij

Op koopzondag 30 september wordt tussen 13.30-16.30 weer de maandelijkse boekenmarkt gehouden in het Logegebouw van de Vrijmetselarij, Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom. De opbrengst is bestemd voor ondersteuning van plaatselijke doelen. Voor informatie en contact e-mailadres cortie.hoogerheide@home.nl

Filosofisch gesprek

14:00 | Logegebouw Vrijmetselarij

Op zondag 30 september 'Het Filosofisch Gesprek' in Bergen op Zoom. We starten ons gesprek vanuit een vraag die we ter plaatse formuleren en kiezen. We zetten ons in een vragende, zoekende modus en proberen algemene waarheden te toetsen aan concrete voorbeelden. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. We beginnen om twee uur en eindigen zo rond half vijf, Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom. Het gesprek wordt geleid door een ervaren moderator. Je bent van harte welkom!

Herfstconcert

14:30 | Zalencentrum De Raayberg

Seniorenkoor The Sunflowers organiseert een herfstconcert op 30 september aanvang 14.30 uur. Het koor staat o.l.v. Ineke de Vries met aan de piano Hikmet Bilalov. Ook het seniorenorkest Young 4 ever o.l.v. Jan Spruit verleent hieraan medewerking dit kunt u gaan zien en horen in Zalencentrum De Raayberg Antwerpsestraatweg 267 Bergen op Zoom. Gratis entree.

Woensdag 3 oktober

Bingo

13:30 | 't Weike

De Activiteitencommissie houdt woensdag 3 oktober een bingo in 't Weike. De zaal van 't Weike, Kerkstraat 82 te Lepelstraat is open om 13.00 uur. De bingo begint om 13.30 uur. Prijzen zijn tassen met levensmiddelen. Daarnaast zijn er extra rondes om de bekende hammetjes van slager Kats uit Lepelstraat.

Maandag 15 oktober

WoudKamp

10:30 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Kom en leef je in als echte oermensen! Samen met boswachters Wout, Erik en Koen gaan we vuur maken, water filteren, hutten bouwen en brood bakken! En lekker klauteren in het KlauterWoud. Bezoekerscentrum De Kraaijenberg. Parkeren: Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Kosten: Gratis. Voor 4 t/m 6 jaar (woensdag) van 14.00 tot 16.00 uur; 6 t/m 12 jaar (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) van 10.30 tot 16.00 uur. Als (groot)ouders of verzorgers kunt u helaas niet meedoen. Aan de kinderen wordt een lunch met soep en broodjes aangeboden. Inschrijven via: https://www.brabantslandschap.nl/actueel/week-van-het-landschap/