BGK 50 jaar: meer dan alleen zangplezier

BERGEN OP ZOOM - Het BGK is opgericht in oktober 1968 van de kerk st. Antoniusabt op Borgvliet en bestaat dus 50 jaar. Begin jaren 70 verloor het koor deze functie en het repertoire werd gewijzigd naar liederen van wereldse aard. Het huidige repertoire bestaat uit evergreens, film- en musical muziek en Nederlandstalige liedjes.

Elk jaar geeft het koor een voorjaars- of zomerconcert. Er worden andere koren of muziekensembles uitgenodigd om op te treden. Het BGK treedt jaarlijks op tijdens korenfestivals bv Middelburg of Alphen aan de Rijn. Tijdens de kerstperiode treedt het koor op in zorginstellingen.

De muzikale leiding bestaat uit Peter Goedbloed als dirigent en Hikmet Bilalov als pianist. De koorleden zijn zeer trouw, getuige lidmaatschappen van meer dan 30 jaar. Men kent elkaar en leeft met een ieder mee in vreugde en verdriet. Er wordt jaarlijks een ledendag georganiseerd waar de leden in een gezellige setting deel nemen.

Jubileumconcert

Vanwege het jubileum geeft het koor op 7 oktober een jubileumconcert in het Vestzaktheater in het Zwijnshoofd. Er zijn verschillende gastoptredens. Aanvang 14.30 uur.

U bent van harte welkom dit feest met het koor mee te vieren. [l]