Teun van der Schrier behaalde 2x zilver en 1x goud.
Teun van der Schrier behaalde 2x zilver en 1x goud. Hieronymus

Bergse zwemmers op erepodium bij eerste wedstrijd seizoen

BERGEN OP ZOOM - Zondag 23 september werd de eerste circuitwedstrijd van het seizoen gezwommen. Minioren en junioren mochten aan de start verschijnen voor hun eerste echte wedstrijd van het korte baan seizoen.

Ondanks het late tijdstip vanwege diplomazwemmen bij de Stok én het feit dat de Hieronymusploeg niet compleet was door het gelijktijdig plaatsvinden van het NK-estafette, werd er hard gezwommen en sneuvelden er vele PR’s.

Het was een lange wedstrijd, met een grote groep zwemmers die aan de start verscheen.

Maar liefst 10 verenigingen zorgden samen voor ruim 350 starts, waarbij vooral de groep junioren dames met maar liefst 60 zwemsters opviel.

De concurrentie was groot en wellicht doordat zwemmers dat voelden werd er zo ongelooflijk hard gezwommen.

In ieder geval geven de uitslagen het vertrouwen dat er ook dit seizoen weer een top-team staat!

Resultaten Bergse zwemmers

Karlijn van der Schrier zwom bij de minioren 4 100m schoolslag en 50m vlinderslag. Beide afstanden zetten ze een keurig PR en daarmee een 5de en 4de plaats neer.

Ook grote broers Berend, met keurige PR’s op de 100 vrij, 100 rug en 50 school 3 keer een top-10 notering, en Teun, 2 keer zilver en 1 keer goud op dezelfde afstanden, zwommen een prima wedstrijd.

Loris Klippel startte voor het eerst voor Hieronymus. Hij moest er bij de 100 vrij nog even inkomen maar zwom op zowel de rug als de school een prachtig PR.

Storm Buijs startte bij de minioren 6. Op zowel de 100 vrij als de 100 school wist hij naar ene mooie 5de plaats te zwemmen.

Suzie Pellis greep met een prachtig PR op de 100 vrij net naast het brons, dat weerhield haar er niet van om daarna op zowel de 100 rug als de 50 school wederom een PR neer te zetten.

Sven ten Hove haalde op dezelfde afstanden wél twee keer het podium; voor zowel de 100 vrij als 100 rug werd hem zilver omgehangen.

En datzelfde zilver haalde teamgenootje Zoë de Jong vervolgens voor de schoolslag bij de dames, nadat ze eerst even een geweldig PR op de 100 vrij had neergezet.

Meer informatie

Complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus.

Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep.

Meld je aan via www.zpv-hieronymus.com/proefles.

In de herstvakantie is de zwem4daagse in zwembad de Stok, je kunt je inschrijven via: https://zwemvierdaagse.zpv-hieronymus.com/?q=inschrijven. [l]