Connie Zagers aan de slag met de olifant.
Connie Zagers aan de slag met de olifant. Yvonne den Bakker

The making of... in volle gang

BERGEN OP ZOOM - De gelegenheidsduo’s (en één trio) zijn enthousiast met elkaar aan de slag om een werk te maken wat begin oktober tentoongesteld gaat worden in een etalage in de stad, en waarop u op 12 oktober a.s. kunt komen bieden bij de kunstveiling van Rotary Bergen op Zoom-noord in Den Enghel. Aanvang v.a. 19.30 uur.

Deze week aandacht voor 3 kunstkoppels. Zij doen allen geheel belangeloos mee om de goede doelen te ondersteunen. Dit jaar is gekozen voor de Flor van Putte Stichting in Ossendrecht en St. Eye Care Foundation in Nepal als goede doelen. De kunstduo’s maken werk op basis van het thema Mobiliteit.

Piet Jansen (van het gelijknamige bedrijf in installatietechniek), vindt zichzelf helemaal niet creatief, maar heeft in samenwerking met Carla STOUThArt (zelfstandig kunstenares) een prachtige collage gemaakt met afbeeldingen die te maken hebben met transport van mensen en goederen “van A naar B”. Het kunstwerk zal met een hele bijzondere lijst worden aangeleverd. Hebben wij hier een nieuw talent ontdekt?

Vingers in de verf

Volkan Tasdan (eigenaar / oprichter van Dansschool Marqeez) is echt helemaal aan het genieten met zijn vingers in de verf. Mireille Corsten vindt hij een inspirerende top begeleidster in het intuïtief schilderen. Volkan werkt met donker en licht. Dit sluit aan op de mensen die via het goede doel in Nepal het licht in de ogen weer terug krijgen doordat ze geopereerd kunnen worden. We zijn uitgegaan van “Hoe zou het zijn als je niet kunt zien? Hoe ziet dat donker er voor jou uit, letterlijk en figuurlijk, en welke beweging hoort daarbij.. ?” vertelt Mireille. Volkan werd geraakt door het feit dat er met een zo klein bedrag een zo grote beweging mogelijk wordt gemaakt en dat je soms in je leven door het donker gaat om weer in het licht te kunnen komen. Voor de mensen in Nepal is dit wel een heel letterlijk gegeven.

Olifant beschilderen

Connie Zagers (vrijwilligerscoördinator Tante Louise) gaat in samenwerking met kunstenaar IWAZ (schilderkunst) een olifant beschilderen (beeld van ca. 100 cm x 50 cm x 75 cm - lxbxh). Connie heeft veel ervaring met het in beweging brengen van mensen. Daarvoor is een sterke, sociale basis nodig, waarbij samenwerking en incasseringsvermogen van groot belang is, net als creativiteit, inventiviteit en oplossend vermogen. Haar kunstwerk is gebaseerd op een krachtige olifant, een sterk kuddedier dat weet wat samenwerking is. De ruwe olifantenhuid kan veel verdragen. Op de huid zullen kleurige stukjes van de altijd op te lossen puzzels verschijnen die symbool staan voor het continue puzzelen om op een creatieve manier mensen in beweging te krijgen om samen en voor anderen dingen te ondernemen.

Het duo Kees Bronkhorst (van Fort Smakelijk) en Kees Franken (schilderkunst) kan deze keer helaas niet meedoen, maar zal wel op andere wijze een bijdrage leveren aan de veiling.

Paul Asselbergs heeft gedichten ingelijst aangeboden die ook geveild zullen gaan worden.

Interesse?

Via de site www.rotary.nl/bergenopzoomnoord/ kunt u een kijkje nemen in “The making of” van alle werken. En ook zullen de te veilen werken hierin getoond worden. Vanaf begin oktober zijn de werken ook te zien in een etalage in de stad.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een van deze werken? Dan bent u van harte welkom om op 12 oktober mee te komen bieden in den Enghel, aanvang 19.30 uur, of breng tot uiterlijk 11 oktober een schriftelijk bod uit via de genoemde site. De veiling is openbaar. [l]