Harry van der Klink vertelt.
Harry van der Klink vertelt. Foto: School Oost

Het jaar rond met de Bieb op School op School Oost

BERGEN OP ZOOM - Na een volledig eerste jaar gedraaid te hebben met “de Bieb op School” op Algemene School Oost is het tijd voor een evaluatie. Dit project is gestart met als voornaamste doel de laaggeletterdheid tegen te gaan. Immers verlaat één op de vier kinderen de basisschool met een leesachterstand van twee jaar.

Het plezier in lezen, het in aanraking komen met boeken is juist zo belangrijk.

Op School Oost is ‘de Bieb op School’ al een groot succes.

Dat is de reden dat Wethouder meneer Jacobs samen met enkele collega’s uit de gemeente Woensdrecht en Steenbergen afgelopen maandag een kijkje kwam nemen in de bieb op deze school.

Uiteraard was directeur Harry van der Klink van Bibliotheken Markiezaat ook aanwezig, vergezeld door een aantal betrokken collega's.

Intensieve samenwerking

Er wordt nauw samen gewerkt met de leesconsulente vanuit de bibliotheek, de leescoördinator van de school en een groep zeer betrokken vrijwilligers.

Het is dan ook te danken aan die goede intensieve samenwerking dat er een ontzettend mooie ruime en kleurrijke bieb gerealiseerd is op school Oost.

Kinderen komen vaak en graag naar de bieb.

Groot bereik

De drempel is hier letterlijk weg, waardoor het bereik groot is.

Het project wordt verder uitgewerkt vanuit een lees- en mediaplan, jaarlijks opgesteld in samenwerking met bibliotheek het Markiezaat.

Noodzaak en positieve invloed

De noodzaak en positieve invloed van een bieb op school wordt door alle betrokkenen gezien.

Leesproblemen en laaggeletterdheid aanpakken, alsmede het vergroten van (lees)betrokkenheid van ouders zijn toekomstplannen waar al aan gewerkt wordt.

Met elkaar hopen we een duidelijk en krachtig signaal af te geven om dit project uit te breiden. Preventief handelen is immers op de lange termijn het meest effectief. [l]

Wethouders en betrokkenen in de bieb.
Harry van der Klink vertelt.