Uitstel werkzaamheden kruising Jacob Obrechtlaan

BERGEN OP ZOOM - Het kruispunt Jacob Obrechtlaan- Erasmuslaan wordt in 2019 niet op de schop genomen. Er is geen geld voor de reconstructie gereserveerd. Dit tot ontevredenheid van Lijst Linssen.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De reconstructie van de Jacob Obrechtlaan - Erasmuslaan staat hoog op het verlanglijst van Lijst Linssen. Volgens raadslid Sander Siebelink is het een zeer gevaarlijke kruising die dringend om aanpak vraagt. De partij ziet het liefst dat de bestaande situatie verdwijnt en plaats maakt voor een rotonde. En dat leek in eerste instantie ook te gebeuren. In 2017 maakte het college bekend dat de werkzaamheden gepland stonden voor eind 2018. Op een informatieavond in maart werd dit verschoven naar begin 2019. Maar na vragen van Lijst Linssen over een gedetailleerde uitvoering van de planning en een informatieavond voor omwonenden, heeft het college laten weten de reconstructie op de lange baan te schuiven.

Volgens het college van burgemeester en wethouders past de aanpak niet binnen de 'financiƫle kaders van 2019'. Dit omdat de financiƫle middelen beperkt zijn.

Lijst Linssen vindt de keuze van het college om de werkzaamheden niet mee te nemen in de begroting 'verbazingwekkend'. De partij wil zo snel mogelijk gaan kijken naar de mogelijkheden om toch geld te reserveren voor de aanpak van de gevaarlijke situatie.[l]