Team 2 vlnr: Wilfried Willemen, Federico Castaldo, Astrid Looij, Monique de Laet en op de voorgrond Lars Kruidenier.
Team 2 vlnr: Wilfried Willemen, Federico Castaldo, Astrid Looij, Monique de Laet en op de voorgrond Lars Kruidenier. TFS'57

BERGEN OP ZOOM - Drie teams van badmintonclub The Flying Shuttle '57 kwamen zondagochtend in actie in Sportcentrum De Karmel. Het eerste team speelde de laatste rally van de dag met gelijkspel als uitslag.

Den Ossaert uit Hulst (Zeeland) was afgereisd naar Brabant voor de tweede competitiewedstrijd van het vlaggenschip van TFS'57. Denise van Eekeren en Natasja Looij pakten in twee games (21-19, 26-24) het eerste punt van de dag. Ondanks lovenswaardige strijdlustigheid was zoveel de heren Timo Kaatman en Jeroen Looij deze dag niet gegund (21-19, 16-21, 12-21). In de singles werden de punten verdeeld: Timo en Christ de Rooij wonnen beiden keurig in twee games en de dames moesten zich elk gewonnen geven. Noemenswaardig is wel de monsterpartij van Natasja: 23-25, 21-7 (!) en 22-24.

In het gemengddubbel werden Christ en Natasja in stelling gebracht tegen het sterkere Den Ossaert-koppel, dat leverde uiteindelijk een 14-21, 21-16 en 16-21 winst voor de Zeeuwen op. Iets eerder hadden Jeroen en Denise gelukkig al het vierde en laatste punt van de dag zekergesteld. Een gelijkspel en bijna een maand tot de volgende wedstrijd op 4 november in Roosendaal tegen Robad 2.

Team 2-'t Pluumpje 2 (Goes)

Het team van Federico, Wilfried, Lars, Monique en Astrid moest voor het eerst flink incasseren. In de eerste twee speelrondes brachten ze het nog tweemaal tot gelijkspel, maar dat stonden de Goesenezen niet toe. Federico en Wilfried waren geen partij voor de sterk spelende Zeelanders, Monique en Astrid gelukkig wel. Vanaf een 1-1 tussenstand kon gestart worden met de singles en het was louter voorzitter Wilfried die zijn partij in winst wist om te zetten (21-16, 21-12). Er was nog uitzicht op gelijkspel, maar daartoe moesten beide gemengddubbels naar Bergse zijde gaan. Astrid en Federico werden overklast (4-21, 17-21) en het tandem Wilfried-Monique begon ook niet soepeltjes (14-21). De twee herpakten zich gelukkig in de navolgende games (21-15, 21-16) en daarmee werd het 3-5 in het voordeel van 't Pluumpje.

Team 3-Rillandia Smashers 3

Bij Jack, Piet, Robbert, Karin en Melanie wil het nog niet echt vlotten met de punten, ondanks een gezonde inzet van deze badmintonveteranen. Jan Triel viel in en hij kon meteen het eerste winstpunt van de dag op zijn conto schrijven. Samen met 'good old' Piet werkte hij zich in drie games (21-9, 17-21 en 21-16) naar winst toe. De dames van Rilliandia Smashes waren zowel in de dubbel als single een paar tikkies te sterk. Het tweede punt van de dag kwam uit het racket van Jack die zijn tegenstander Joop de Kraker wist te kraken in twee games: 21-10, 21-15. Samen met Karin maakte hij het in de gemengddubbel nog nagelbijtend spannend door met 12-21, 21-16 en 22-24 (!) te verliezen. Het werd voor het team een 2-6 verlies, maar een nadere blik op de individuele scores laat zien dat een gelijkspel binnen handbereik was.

Uitslagen: team 1-Den Ossaert 1 (4-4), team 2-'t Pluumpje 2 (3-5), team 3-Rillandia Smashers 3 (2-6).

Kennismaken met badminton

Wil je een keer komen badmintonspelen en kennismaken met de badmintonsport en onze club? Bezoek onze website https://tfs57.nl/kennismaken/ voor meer informatie. Je bent van harte welkom, al vanaf 7 jaar jong![l]