Rozenkrans

In oktober wordt weer iedere woensdagavond om 19.00 uur de rozenkrans gebeden in de grot van de Lourdeskerk. Intenties kunnen ingeschreven worden in het schrift dat achter in de kerk ligt. Ook om 19.00 uur in de Mariakapel van de HHartkerk en in Aquacite op de Plaat. Iedere dinsdag om 16.00 uur in de kapel van het Markiezenhof.

Expositie 'de schoonheid van engelen'

Vanaf 4 t/m woensdag 31 oktober is er in de St. Gertrudiskerk de kunstexpositie 'De schoonheid van Engelen' te bezichtigen tijdens openingstijden van SBM.

Workshop 'Een mooie engel maken'

Zaterdag 20 oktober van 13.00-16.00 uur is er een creatieve workshop in het Parochiecentrum, waarin kunstenares Ineke van Geemen de deelnemers leert hoe je een engel van papier en ijzerdraad maakt. Opgeven tel: 233574.

Gerarduskalender

Na de vieringen in het weekend kunt u de Gerarduskalender kopen.

Bijbels Leerhuis

Woensdag 10 oktober 19.30 uur Bijbels Leerhuis in het Parochiecentrum. Samen lezen we o.l.v. em. pastoor Rud Smit het laatste hoofdstuk van het Marcus Evangelie.

Informatieavond Bisdom bedevaart

Donderdag 11 oktober info avond over de Bisdom Bedevaart van 12-19 oktober 2019 naar Italië in de dagkerk van de Gertrudiskerk en treden we in de voetsporen van de heilige Benedictus. Voorafgaand aan deze info avond is er om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk een Eucharistieviering waarin we de gedachtenis vieren van paus Johannes XXIII. Voorganger is mgr. Jan Liesen en pastoor Paul Verbeek verzorgt de preek.

Lezing 'Benedictijnse manier van leven'

In het kader van het voorprogramma op de bisdombedevaart in het najaar van 2019 'In de sporen van H. Benedictus' is er op dinsdag 16 oktober een lezing getiteld 'Benedictijnse manier van leven – een levensregel voor beginners' door Wil Derkse in de Ontmoetingskerk, Bolwerk Zuid 134 in Bergen Zoom van 19.30-21.30 uur. In de lezing wordt ingegaan op de spiritualiteit van H. Benedictus en hoe dit toe te passen in het dagelijks leven. Iedereen met belangstelling voor dit onderwerp is van harte welkom. Opgeven per e-mail: opgave@sintfranciscuscentrum.nl of bij het Parochiecentrum tel. 233574.

Relivisie

Vrijdag 12 oktober 10.00 uur uitzending programma Relivisie op Zuid West TV.

Tienergroep On the Move

Vrijdag 12 oktober bijeenkomst van de tieners om 19.15 uur in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk.

Lofprijsavond

Woensdag 17 oktober Lofprijsavond in de Grot van de OLV van Lourdeskerk na het rozenkransgebed dat om 19.00 uur begint.

Vesperviering

Vrijdag 19 oktober 19.00 uur in de grot van de Lourdeskerk met als voorganger pastoor Paul Verbeek.

Inschrijven vormsel nog mogelijk

Jongens en meiden uit groep 8 kunnen zich nog inschrijven voor de vormselvoorbereiding. Het project start op woensdagavond 10 oktober 19.00 uur in de OLV van Lourdeskerk. [l]