Vlnr: Rob de Graaf (teamleider), Kristel van der Linden (sportfysiotherapeut), Verne de Bruin (diëtist) en Erik Hapers (manueel therapeut). FOTO: Mark Welter.
Vlnr: Rob de Graaf (teamleider), Kristel van der Linden (sportfysiotherapeut), Verne de Bruin (diëtist) en Erik Hapers (manueel therapeut). FOTO: Mark Welter. Foto: Mark Welter

Vestiging Paramedisch Centrum in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Met ingang van 1 september heeft Paramedisch Centrum Zuid West Nederland er een vestiging bij. Naast de vestiging in Roosendaal is er nu ook een vestiging in Bergen op Zoom en wel aan het Boerhaaveplein 3, binnen het Bravis zorgcentrum. De officiële opening voor genodigden vindt plaats op 24 oktober en wordt verricht door Hans Ensing, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Bravis Ziekenhuis.

DOOR GEA VRIENS

Vijfentwintig jaar geleden is de toenmalige eigenaar begonnen met een paramedisch centrum in Roosendaal, voorheen PMC Roosendaal. In 2012 is hij met pensioen gegaan en is het centrum overgenomen door het Bravis Ziekenhuis. Hoewel het Bravis ziekenhuis eigenaar is van het centrum is het wel een aparte BV. Het personeel staat niet op de loonlijst van het ziekenhuis en ook beslissingen worden zelfstandig genomen. Wel moeten ze verantwoording afleggen aan de raad van bestuur van het ziekenhuis. De vestiging in Roosendaal werkte al samen met het voormalige Franciscus ziekenhuis. Deze samenwerking pakte goed uit en toen dit ziekenhuis is gefuseerd met Bergen op Zoom werden er plannen gesmeed om ook hier een vestiging te openen. Rob de Graaf vertelt:"door deze samenwerking zijn de lijntjes tussen specialisten en therapeuten kort wat voor de patiënt heel fijn is." Zo zijn er bijvoorbeeld twee fysiotherapeuten die samen met een orthopeed spreekuur houden in het Bravis ziekenhuis. Ook met de revalidatieartsen en pijnspecialisten wordt er samen gewerkt. "De intensieve samenwerking met de specialisten uit het Bravis ziekenhuis levert grote voordelen op voor onze cliënten en geeft vertrouwen", aldus Rob de Graaf.

Paramedisch Centrum
Rob de Graaf is al vijfentwintig jaar werkzaam als fysiotherapeut. Begonnen als stagiaire is hij inmiddels bedrijfsfysiotherapeut en teamleider van Paramedisch Centrum Zuid West Nederland. Al op de middelbare school wist hij dat hij fysiotherapeut wilde worden. Rob:" Vooral het werken met mensen en het samen met de patiënt naar een doel toewerken geeft veel voldoening. Zeker als je de patiënt de deur uit ziet gaan met veel minder of zonder klachten." Na de fusie van de twee ziekenhuizen ontstonden drie jaar geleden de eerste plannen voor een vestiging in Bergen op Zoom. In april van dit jaar is de verbouwing gestart. Het pand is volledig gestript en opnieuw ingericht. Het resultaat is een moderne en fris ogende praktijk. Er is een gezellige wachtruimte met een koffie- en thee automaat. De praktijk beschikt over vijf behandelkamers en een grote trainingsruimte, voorzien van de nieuwste apparatuur. Er zijn twee ruime kleedkamers met douche en toilet. Je kunt er terecht voor fysio- en manuele therapie, sportfysiotherapie, echografie, dietetiek, medische trainingstherapie en lifestyle coaching. De patiënten kunnen gebruik maken van een speciaal ontwikkelde PMC Zuid West Nederland app waarop ze onder andere hun trainingsschema kunnen zien en welke oefeningen er gedaan moeten worden. Zo kunnen patiënten optimaal begeleidt worden.

Toekomst
Momenteel zijn er drie fysiotherapeuten en een diëtiste gestart in Bergen op Zoom. Binnen nu en drie jaar hopen ze een bloeiende praktijk te zijn die, behalve overdag, ook elke avond geopend is. Patiënten parkeren de auto nu nog op het terrein van het Bravis ziekenhuis en krijgen een uitrijdkaart zodat het parkeren gratis is. Het eigen parkeerterrein wordt op dit moment aangelegd zodat men straks gratis voor de deur kan parkeren. Je kunt een afspraak maken door te bellen, een mail te sturen of even binnen te lopen.

Openingstijden: maandag van 08.00 - 20.00 uur. Woensdag van 14.30 - 20.00 uur. Donderdag van 13.00 - 17.00 uur. Op dinsdag en vrijdag is de praktijk gesloten. [l]