Deelnemers van de individueel- en microteam springwedstrijden in de ABC-lijn in Dongen.
Deelnemers van de individueel- en microteam springwedstrijden in de ABC-lijn in Dongen.

GENIE in de prijzen bij de individueel- en micoteam springwedstrijden

BERGEN OP ZOOM - Vorige week zaterdag heeft Turn- en dans vereniging GENIE mee gedaan met de individueel- en microteam springwedstrijden in de ABC-lijn in Dongen. GENIE had zich met 11 meisjes en 1 dame in geschreven.

Er werd gesprongen op tumblingbaan, minitrampoline en pegasus minitrampoline. In de ochtend waren de meisjes in de categorie jeugd en junior aan de beurt. Voor de meisjes jeugd 9-12 jr was het hun eerste individuele en microteam wedstrijd . Deze meisjes zijn een jaartje geleden in de selectie turn en springgroep gestroomd. Afgelopen maanden hebben zij erg hard getraind om nieuwe sprong elementen onder de knie te krijgen. Zoals div. salto vormen op trampoline , overslagen en arabieren op minitrampoline- pegasus en diverse sprongseries op de tumblingbaan. De meisjes turnde netjes en lieten hun series aan jury en publiek zien. De concurrentie was groot en helaas vielen de meisjes buiten de prijzen. Floor Bouwman was toch nog bij de eerste 10 op de minitrampoline en minitramopline - pegasus.

De meisjes junior 13-17 jr hebben meer ervaring met deze wedstrijden en lieten dat ook duidelijk zien. Lois Leenders werd 1e op de tumblingbaan en 4e op minitrampoline- pegasus. Femke Kusters behaalde op minitrampoline de 1e plaats en Fabienne Harteman behaalde op de minitrampoline de 3e plaats en op de tumblingbaan de 4e plaats. In de middag was onze senior Meike van den Heuvel aan de beurt. Ook zij liet zien dat je met maar 2 uurtjes training per week kan winnen. Op pegasus trampoline behaalde zij een 1e plaats en op tumblingbaan een 2e plaats. Helaas ging het bij het minitrampoline springen mis. De eerste twee sprongen werden hoog en strak gesprongen, maar bij de laatste sprong raakte Meike geblesseerd waardoor ze op dit toestel buiten de prijzen viel.

Na de individuele wedstrijden werden de mircoteam wedstrijden gehouden. GENIE had zich met 2 teams in geschreven. het meisjes Juniorteam ( Kirsten, Lois en Fabienne) behaalde een welverdiende 1e plaats en het meisjes jeugdteam( Vera, Quincy, Floor en Sara) die ook aan deze wedstrijd voor het eerst mee deden behaalde een welverdiende 3e plaats

Trainsters en turnsters zijn erg tevreden over het behaalde resultaat en kijken uit naar de volgende wedstrijden. [l]