16 gediplomeerde imkers
16 gediplomeerde imkers Annekee

Bijen worden verwend: er zijn 16 nieuwe imkers

BERGEN OP ZOOM - Op donderdag 19 oktober hebben 16 cursisten hun diploma voor de basiscursus bijen-houden ontvangen. De cursisten zijn in januari gestart met theorielessen en hebben vanaf april samen met ervaren imkers daadwerkelijk in bijenvolken gewerkt. Alle cursisten hebben inmiddels een eigen bijenvolk en kunnen zich nu dus gediplomeerd bijenhouder noemen.

Bijen zijn door hun bestuivingswerk belangrijk voor onze voedselvoorziening maar in onze streken kunnen bijen de hulp van de mens niet missen. De imker zorgt dat zijn “veestapel” gezond blijft en draagt zo zijn steentje bij aan het milieu. We hoeven dan niet aan grote aantallen bijenvolken te denken, ook de imker met slechts een paar volkjes is belangrijk. Verzorgt hij zijn bijen goed dan wordt hij beloond met honing: het goud uit de bijenkast. Maar ook uw hulp is daarbij belangrijk. Er is vaak een gebrek aan bloemen waaruit de bijen hun kostje vergaren. Elke tegel die in uw tuin ligt neemt de plaats van meerdere bloemen in! Dus haal als het mogelijk is eens een paar tegels weg, u helpt dan mee aan het gezonder maken van uw eigen leefomgeving. Simpel toch?

Basiscursus aspirant imkers
In januari start bijenhoudersvereniging de “Wal van Brabant” in Bergen op Zoom weer een basiscursus bijenhouden voor aspirant imkers, maar ook als je alleen wat meer wil weten over het complexe en boeiende sociale leven van de honingbij krijgt u in deze cursus een goed beeld van het bijenleven. Op 8 november is er een informatieavond over deze cursus. Voor informatie: email: bijenhoudersdewalvanbrabant@gmail.com [l]