Het Tamashii wedstrijdteam met de prijzen.
Het Tamashii wedstrijdteam met de prijzen. Colin Disco

Tamashii Karateka's in de prijzen

BERGEN OP ZOOM - Zondag 28 oktober was het voor het Tamashii wedstrijd team een spannende dag. In Geluwe, België, vond de “open Benelux Karate kampioenschap” plaats. Deze Karate wedstrijd was georganiseerd door het SKFB uit België.

Het team en enkele ouders moesten allen vroeg uit de veren om op tijd daar te zijn, maar de stemming was prima. De afgelopen maanden werd er op de zaterdagmorgen, de wedstrijd training, hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Conditie, stijl technieken(Kata), het gevecht(Kumite) en dat onder leiding van Sensei Otto Bakker. Eigenaar van deze enthousiaste karateschool met zo’n 100 leden verdeeld over Bergen op Zoom, halsteren, Steenbergen, Tholen en Goes.
In de sporthal aanbeland was er al volop activiteit: matten werden gelegd, score tafels ingericht, de prijzen stonden al klaar. Rugnummers opplakken en opgewonden kijken in welke poule wie zat. En daarna elkaar steunen en coachen als er iemand aan de beurt was. De ochtend begon met de jeugd, onze jongste Giel die net 8 geworden was mocht de spits afbijten. Een voor een kwamen ze in hun poule aan de beurt en allemaal wonnen ze een prijs. Bij Kata draaiden ze een stijlvorm en probeerden ze natuurlijk dat het best van allemaal te doen. Bij kumite vochten ze als leeuwen om als eerste te eindigen of om in ieder geval een partij te winnen. Maar bij Tamashii geldt nog steeds: meedoen is veel belangrijker dan winnen. Dat is de spirit.

Uitslagen
De volgende prijzen werden behaald:
Giel van Speek, 2e plaats Kata en 2e plaats Kumite.
Suze Slock, 2e plaats Kata. 2e plaats team Kata.
Benjamin Saes, 3e plaats Kata en 2e plaats team kata.
Luuk van Loon, 1e plaats Kumite.
Elan Andringa, 3e plaats Kata, 2e plaats team Kata.
Steven Speek, 2e plaats Kata, 2e plaats Kumite.
Colin Disco, 3e plaats Kata en 1e plaats Kumite.
Randy Bolleman, 3e plaats Kata.
Marleen Meihuizen, 3e plaats Kata, 2e plaats team Kata.
Thorsten Timmerman, 2e plaats Kata, 2e plaats team Kata.
Aviam Koolen, 3e plaats Kata, 2e plaats team Kata.
Het was een mooie dag met veel sportiviteit, respect en een diepe buiging voor deze bikkels. [l]