Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat bestaat 15 jaar

BERGEN OP ZOOM - De Zonnebloem is er om mensen met een fysieke beperking leuke ervaringen te bieden. Van bezoek aan huis door een vrijwilliger tot het organiseren van uitstapjes, dichtbij maar ook wel verder van huis.

Ook is er een Zonnebloem rolstoelauto die door iedereen kan worden gehuurd, dus ook door anderen dan gasten, vrijwilligers of donateurs van De Zonnebloem.

De Zonnebloemafdeling De Bergse Plaat bestaat dit jaar 15 jaar. Vele vrijwilligers (m/v) hebben in die jaren gasten laten genieten.

Vaste ijkpunten in het jaar waren en zijn onder meer de Nieuwjaarsreceptie voor de afdeling, een voorstelling van de BOV als regioactiviteit, een (muziek)bingo, Intratuin in de winter en het Kerstdiner.

Inzet vrijwilligers

Natuurlijk gaat dat allemaal niet vanzelf. Een Zonnebloemafdeling draait op zijn vrijwilligers.

Goed om te weten is dat de Zonnebloem er van uitgaat dat vrijwilligers wel tijd, maar geen geld mee behoeven te brengen. En dat de Zonnebloem een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering heeft voor de vrijwilligers tijdens hun inzet voor de Zonnebloem.

Projectievrijwilliger

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Nieuw is de projectvrijwilliger. Dat is een vrijwilliger die graag een bijdrage levert, maar niet aan alle activiteiten mee kan doen. Of liever wat op de achtergrond blijft en bijvoorbeeld alleen gasten naar een activiteit wil brengen met de auto, of jaarlijks meedoet aan de lotenverkoop.

De lotenverkoop is een belangrijke bron van inkomsten voor een Zonnebloemafdeling. Met dit geld blijven de activiteiten voor de gasten betaalbaar.

Nieuwe bestuursleden gezocht

Binnen het bestand vrijwilligers is een kleinere groep die een stapje meer zet. Dat zijn de bestuursleden. Een afdelingsbestuur kent naast de gebruikelijke bestuursleden voorzitter, secretaris en penningmeester ook een bestuurslid bezoekwerk en een bestuurslid activiteiten. De functies van voorzitter en bestuurslid bezoekwerk komen in de nabije toekomst vrij.

Om de nieuwe vrijwilligers goed in te kunnen werken, is tijd nodig. Reden om vroegtijdig een vrijwilliger daarvoor te zoeken.

De voorzitter van de Afdeling De Bergse Plaat, mevrouw Janny van de Water, geeft u graag informatie over deze functies. U kunt haar telefonisch bereiken op nummer 06-12233000 of 0164-252581. Of zend een e-mail aan zonnebloembergseplaat@gmail.com.

Draagt u de Zonnebloem een warm hart toe? Word dan donateur!

De activiteiten blijven daardoor beter betaalbaar voor onze gasten.

Kijk voor meer informatie op de website: www.zonnebloem.nl [l]