Boa's mishandeld in binnenstad na uitschrijven bekeuring

BERGEN OP ZOOM - Twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) van de gemeente Bergen op Zoom zijn afgelopen week aangevallen toen zij een bekeuring uitdeelden aan een foutparkeerder. Burgemeester Petter noemt het incident 'onacceptabel'.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De twee boa's werden woensdagavond rond 19.35 uur bij de kruising Kremerstraat en Cromwielstraat aangevallen door een groep personen. "Bij een rondgang waarbij gekeken is naar verkeerd geparkeerde auto's in het centrum van de stad, is er een discussie ontstaan met een groep mannen over het uitschrijven van een bekeuring", laat de gemeente weten. Er werd geduwd en getrokken en er is uiteindelijk met glas gegooid naar een van de handhavers. "Daarbij zijn splinters glas in het oog van de man terechtgekomen." De handhaver moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De collegahandhaver heeft geprobeerd de-escalerend op te treden.

"Ik heb groot respect voor de manier waarop onze mensen te werk zijn gegaan en het gemeentebestuur heeft vandaag ook laten zien als één man achter de boa's te staan", stelde de burgemeester de dag na het voorval. "Mensen moeten gewoon hun werk kunnen doen. We laten ons dan ook niet uit het veld slaan en zullen samen met politie optrekken om nog zichtbaarder in de straten van onze gemeente aanwezig te zijn."

Ben je getuige geweest van het incident? Meld je dan zo snel mogelijk bij de politie.[l]