Eerste team Bergse Badminton Vereniging houdt zicht op eerste plaats

BERGEN OP ZOOM - Na een prima overwinning in de uitwedstrijd tegen Hoeven BC 3 heeft het eerste team van de Bergse Badminton Vereniging gelijk gespeeld tegen Rillandia Smashers BC 2. Daarmee handhaaft het Bergse team zich in de bovenste regionen van de ranglijst van de Zesde Divisie.

Sinds dit seizoen heeft de Nederlandse Badminton Bond het besluit genomen om de West-Brabantse verenigingen in te delen bij de badminton verenigingen uit Zeeland. Afgelopen vrijdagavond stond voor BBV 1 de eerste uitwedstrijd op het programma op Zeeuwse bodem. In Kruiningen, waar Rillandia Smashers is gehuisvest, werden de twee dubbelpartijen keurig verdeeld tussen de twee teams. Hilde Homans en Marleen Janssen pakte het eerste punt voor BBV na een spannende driesetter. Het herendubbel werd door Kevin van Loon en Robert Nitert in twee sets verloren.

In de vier enkelpartijen wist het Bergse team drie partijen in winst om te zetten. Hilde en Kevin konden hun partij in twee sets in hun voordeel beslissen. Marleen had hiervoor drie sets nodig. Robert kon zijn partij niet winnend afsluiten, hoewel de setstanden erg dicht bij elkaar lagen. Met de drie winstpunten uit de enkelpartijen en het behaalde punt in het damesdubbel was BBV 1 al zeker van een gelijkspel. In de twee mixpartijen ging de Bergse formatie op zoek naar een volgende overwinning. Helaas voor het Bergse team bleek Rillandia erg sterk in hun mixpartijen. Hilde en Robert verloren voor het eerst dit seizoen hun partij. Marleen en Kevin konden er nog een beslissende derde set uitslepen. Jammergenoeg konden zij hun goede spel in de tweede set niet doorzetten in de derde set. Een 4-4 eindstand bleek aan het einde van de wedstrijd een juiste vertaling van deze avond.

Overige uitslagen
Rillandia Smashers BC 3-BBBV 3 3-5

Informatie

BBV speelt op donderdagavond in Sporthal Tuinwijk en speelt haar thuiswedstrijden op zondagochtend vanaf 10.00 uur. Voor meer informatie:mail naar secretaris@bbv69.nl . Kijk ook eens op onze website www.bergse-badminton-vereniging.nl[l]