Ontevredenheid over verkeerssituatie scholen Bergse Plaat

BERGEN OP ZOOM - Het spitsuur rond de basisscholen Lodijke en de Kreek op de Bergse Plaat blijft voor problemen zorgen. De verkeerssituatie is onveilig, stelt de GBWP. De partij wil dat er actief naar een oplossing wordt gezocht.

DOOR HANNEKE MARCELIS

Straten die uitpuilen, auto's die half op de stoep parkeren en afritten die geblokkeerd worden. Het gebeurt dagelijks rond de basisscholen op de Bergse Plaat. Met name op het moment dat kinderen naar school worden gebracht en wanneer ze weer worden opgehaald zijn de problemen in de dichtbebouwde wijk pijnlijk duidelijk. Vorig jaar kaartte de GBWP de problematische situatie rond de scholen al aan bij het college. Toen zou de gemeente in overleg gaan met de scholen en een campagne starten. Maar een jaar later concludeert de partij dat die aanpak niet voldoende was.
De partij pleit ervoor dat er actief naar een oplossing gaat worden gezocht. Daarbij moeten maatregelen zoals een kiss-and-ride strook worden bezien. Om zowel scholen, omwonenden als ouders te betrekken, ziet de partij graag dat er zo snel mogelijk een brede bijeenkomst wordt georganiseerd om mogelijke oplossingen in kaart te brengen. [l]