Bijeenkomst Alzheimercafe Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Alzheimercafe Bergen op Zoom op 26 november met als onderwerp 'Anders kijken, anders doen (communicatie).

Adres: Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13, met voldoende parkeergelegenheid aan zowel voor- als achterzijde, achter de slagboom. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Sprekers Mevrouw C. Veraart, sociaalpsychiatrisch verpleegkundige.

Communicatie

Het woord communicatie alleen al is vrij ingewikkeld. Het communiceren met elkaar valt ook niet altijd mee. Laat staan als er dementie in het spel is. U heeft het vast ook weleens meegemaakt, dat als u iets zegt, het door anderen anders wordt begrepen. Om over de reacties dan nog maar te zwijgen. Communicatie heeft alles te maken met: Contact, Aandacht, Houding en Benaderingswijze. Vanavond gaan we met elkaar bespreken wat is eigenlijk communicatie? Hoe doen we dat en wanneer is het geslaagd? Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat de ander u wel begrijpt?

Onze gastspreker en collega Carina Veraart is o.a. werkzaam bij tanteLouise en zal op bovenstaande vragen proberen een antwoord te geven. Aan de hand van filmpjes laat ze u zien hoe u anders kunt gaan kijken naar diverse situaties. Dit levert u mogelijk weer suggesties op zodat u deze in uw eigen situatie kan gaan toepassen. Heeft u zelf vragen en wilt u deze inbrengen? Dat kan tijdens deze avond.

Meer informatie

De heer Raymond van Oosterbos (coördinator), tel. nr. 06-21971470, e-mail: raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.

Er is ook een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland, met informatie over de verschillende vormen van dementie, tips over omgang en bejegening enz.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar; het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.