BERGEN OP ZOOM - Het Baby- tot Kleutercafé in de Bibliotheek Bergen op Zoom is dé ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers: samen ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van baby’s en peuters.

Iedere bijeenkomst is er een interessante gastspreker aanwezig. Dinsdag 27 november staat diëtiste Jeanette Galama van 9.30 tot 10.30 uur stil bij de smaakontwikkeling van baby’s en peuters.

Smaakontwikkeling centraal
De smaakontwikkeling start al in de baarmoeder. Rond de twaalfde week van de zwangerschap zijn er al smaakpapillen aanwezig in het mondje van een ongeboren kind. Bij de geboorte hebben baby’s duizenden smaakpapillen. Hierdoor zijn ze heel gevoelig voor smaken. Door hem/haar te laten wennen aan verschillende smaken kan hij/zij een brede smaak ontwikkelen. Kinderen die al op jonge leeftijd aan verschillende smaken gewend zijn, lusten over het algemeen meer bij het ouder worden. Met name in de peuterfase staan kinderen juist weinig open voor nieuwe smaken.
Over de smaakontwikkeling van baby’s en peuters valt zoveel meer te vertellen. Diëtiste Jeanette Galama komt dat maar wat graag doen. Ze besteedt ook aandacht aan het snoepen tijdens de feestdagen. Van de bieb krijgen de bezoekers smakelijke boekentips!

Aanmelden
Het Baby- tot Kleutercafé is iedere vierde dinsdag van de maand van 9.30 tot 10.30 uur. Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar die in de gemeente Bergen op Zoom wonen zijn meer dan welkom.
De toegang is gratis. Graag per e-mail aanmelden via babycafe@markiezaatsbibliotheken.nl.
Het Baby- tot Kleutercafé is onderdeel van BoekStart, dat het voorlezen aan baby's, dreumesen en peuters stimuleert. De organisatie is in handen van de Bibliotheek Het Markiezaat en Jeugdgezondheidszorg West-Brabant. [l]