Oproep voor behoud Ketrientje raakt gevoelige snaar

BERGEN OP ZOOM - Als het aan tanteLouise ligt, gaat voormalig zorgcomplex 't Ketrientje naar de vlakte. Alleen de kapel zal blijven staan. Dit tot teleurstelling van Paul Brooijmans. Hij plaatste een oproep op Facebook voor het behoud van de gevel. En die werd inmiddels al zo'n vijfhonderd keer gedeeld.

DOOR HANNEKE MARCELIS

"Beste vrienden / Bergenaren. Via deze weg wil ik trachten deze prachtige gevel te behouden voor sloop." Dat is hoe de Facebookpost die Paul Brooijmans op 1 november op Facebook plaatste begint. "Laten we De Vismart koesteren en like en deel dit bericht aub. Samen hebben we kans." Die oproep raakte een gevoelige snaar bij veel mensen. Het bericht werd binnen de kortste keren massaal geliked en gedeeld. Inmiddels staat de teller op zo'n 300 likes en zo'n 500 keer gedeeld. Vanuit de politiek krijgt Brooijmans al steun van Toine van Steenpaal en Ton Linssen. "Wij van Lijst Linssen hebben al enkele jaren geleden de stelling ingenomen van wat je ook doet, laat de oude voorgevel met rust", aldus Van Steenpaal. Ook voorzitter van de Vereniging Binnenstad Piet Juten steunt het initiatief van Brooijmans.

TanteLouise presenteerde half oktober het nieuwe plan voor het leegstaande zorgcomplex. Dat plan bestaat uit de bouw van een nieuw zorgcentrum dat plaats biedt aan 189 cliƫnten. Daarnaast voorziet het plan in de bouw van 43 koopappartementen en een ondergrondse parkeergarage.[l]