Tegenvaller deze week voor BBV 3 met een forse nederlaag tegen Den Ossaert BC 2.

Onfortuinlijk verlies team 3 Bergse Badminton Vereniging

BERGEN OP ZOOM - Na de 7-1 overwinning van de zondag daarvoor, trok het derde team van de Bergse Badminton Vereniging op woensdag 14 november vol goede moed naar Hulst voor de uitwedstrijd tegen Den Ossaert BC 2. Na jaren alleen tegen Brabantse teams gespeeld te hebben, komt dit team dit jaar vaker in Zeeland. Leuk, dat betekent nieuwe tegenstanders maar ook nieuwe omstandigheden.

Den Ossaert speelt in een tennishal die verscholen ligt achter een andere sporthal. Toen ze die eindelijk gevonden hadden, zagen ze dat de badmintonvelden zijn opgesteld op het tennistapijt, een ondergrond die zij niet gewend zijn. Een nieuwe uitdaging, maar nog altijd gemakkelijker dan de wedstrijd tegen de Kats waar het lage plafond hen voor onoverkomelijke problemen stelde.

Angela van Eekelen en Femke Castenmiller verloren het damesdubbel kansloos in twee sets. Ze konden natuurlijk de vloer de schuld geven, maar ze waren ook onder de indruk van een linkshandige tegenstandster die ineens het racket overpakte in haar rechterhand, waarmee ze heel goed overweg kon. De heren Nicky Deleij en René Reusen leken beter met de omstandigheden om te kunnen gaan. De eerste set was nog even wennen aan de vloer, maar de tweede set werd met 21-19 gewonnen en ook in de derde set ging het lange tijd goed. Helaas verloren ze deze echter toch met 22-20. Alleen René wist vervolgens zijn enkelspel te winnen, waardoor BBV 3 na 6 wedstrijden tegen een 5-1 achterstand aankeek. De mix dubbels leken de stand weer een dragelijker aanzien te gaan geven, toen beide eerste sets gewonnen werden. Het mocht echter niet zo zijn. Beide wedstrijden werden verloren, waarbij vooral Angela en Nicky er erg dichtbij waren. Ze verloren de derde set in de verlenging met 25 -23. Uiteindelijk was er dus een forse nederlaag van 7-1.

Een tegenvaller deze week. Toch doet BBV 3 het niet zo slecht. Ze is een keurige middenmotor, met drie wedstrijden gewonnen, drie verloren en één gelijkspel.