BERGEN OP ZOOM - Nieuw Borgvliet zonder een aantal vaste waarden maar met uitstekende, evenwaardige, vervangers won verdiend bij de altijd lastige Boys.

Het veldspel was naar behoren, de spelers vonden elkaar goed, Sander, Rik, Frans en Max combineerden prima en de snelle hinde Stefan en oldie Mick doken om de beurt de diepte in en dat leidde na een prachtige voorzet van Stefan op topschutter Michiel tot de 0-1. Helaas leverde 1 goede aanval aan de blauwwitten de 1-1 op maar nog voor de rust leidde een prachtige aanval over 4 schijven tot de 1-2 van Michiel. Rust met welkome warme thee en een sinaasappel.

Na de rust kwamen de gastheren maar Antal plukte de ballen uit de lucht als rijpe appels, de ingevallen Finnian toonde zijn waarde en eerlijk is waar, vrouwe Fortuna hielp een klein handje mee. In de omschakeling was Nieuw Borgvliet levensgevaarlijk en een prima pass van Rik die in de wedstrijd groeide met zijn 1.68 maakte Mik bekwaam af: 1-3.

Na een puike voorzet van wederom Rik schoot de goede Max de afvallende bal hard na de 1-4 eindstand. Een overwinning in een sleutelwedstrijd die de deur opent naar meer.

Stand vijfde klasse A: 1. Sluis 8 24; 2. Lepelstraatse Boys 8 18; 3. Nieuw Borgvliet 8 17; 4. NVS 8 15; 5. Vivoo 8 14.