Bergse acteur genomineerd in Hollywood

BERGEN OP ZOOM - Acteren; wie doet het niet zou je in Bergen op Zoom haast zeggen?! Maar hoe ga je naast het zetten van een (toneel)stuk op zoek naar het karakter van je personage? Hoe neem je het publiek écht mee in wat je over wil brengen en zet je een geloofwaardig karakter neer? In de spel-coaching die regisseur Angelo Huige geeft ga je daar naar op zoek. Door zich op deze manier op zijn rol in de korte film ‘Theo en Anne’ voor te bereiden maakt de Bergse acteur Jeroen Touw nu kans om op 12 december een Golden Film Award te winnen als Beste Acteur.

Angelo begeleide hoofdrolspeler Jeroen Touw in de zoektocht naar het geloofwaardig wegzetten van Theo. Hij werkt volgens de principes van method acting; een combinatie van psychologie en spelcoaching. Hierbij leert hij je hoe je van je eigen ervaringen gebruik kan maken om een personage zo waarachtig mogelijk weer te geven.

Bewijs van bevoegdheid is de korte film ‘Theo en Anne’, die momenteel op verschillende internationale filmfestivals draait. Recentelijk is de film in Hollywood genomineerd voor 3 Golden Film Awards (oa Beste Buitenlandse Film en Beste Acteur).

Afhankelijk van de rol gaat Angelo aan de slag met emoties als blijdschap, boosheid of verdriet. De rol van Theo is vrij ‘donker’; Theo worstelt met zijn emoties na het overlijden van zijn vrouw Anne. Dat Jeroen al meerdere malen genomineerd is voor deze rol zal voor degene die de film hebben gezien geen verassing zijn. Zijn spel komt werkelijk van binnenuit. De beklemmende situatie waar Theo zich in bevindt komt bij je binnen, zonder dat het melodramatisch wordt.

Angelo werkt met iedereen die zijn of haar spel nader wil onderzoeken. Of dit nu voor een acteerrol is, een dansvoorstelling of om je bijvoorbeeld voor te bereiden op een auditie. Vind je het leuk hier meer over te weten? Bijvoorbeeld om te kijken of deze verdieping van acteren of het bijhouden/bijspijkeren van je acteer-skills iets voor jou is in individuele coaching of een groepscursus.

Zondag 25 november tussen 13.30 tot 15.00 uur kun je in Gebouw-T zien hoe dit proces met Jeroen verliep voor de rol van Theo.

Wil je ook de korte festival-cut van de film zien, zorg dan dat je er om 13.00 uur al bent. Vind je het leuk om ook de Making-of van de film te zien inclusief het succes van de film op internationale filmfestivals, blijf dan ook na 15:00 uur! Tickets zijn bij contante betaling aan de deur te koop. Of verzeker jezelf van een zitplaats en koop ze vooraf via https://www.gebouw-t.nl/tickets/29025/. Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op met Floor Polak via info@floorpolak.nl. [l]