TFS'57 en DINO Badmintonspelers tijdens de uitwisselingsavond.
TFS'57 en DINO Badmintonspelers tijdens de uitwisselingsavond. TFS'57

TFS'57 heeft stevige confrontatie met Marathon in competitie

BERGEN OP ZOOM - In de zevende speelronde van competitieseizoen 2018-2019 kreeg het vlaggenschip van badmintonclub The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom het sportief aan de stok met Marathon uit Oost-Souburg. De punten werden gedeeld tussen Brabantse en Zeeuwse zijde.

De dames tekenden in drie games voor het eerste punt in de openingsdubbel. Vervolgens voegden Jeroen, Denise en Timo zich met de singles in het rijtje van Bergse puntenwinnaars. Daar eindigde de viervoudige zegereeks, een single en beide gemengd dubbels werden opgepikt door de Zeeuwse pluimplukkers.

Het gelijkspel van zondag 18 november tegen Marathon houdt team 2 met 26 punten op de tweede plek in de poule achter Den Ossaert met 31 punten. Dit Zeeuwse team heeft echter wel één wedstrijd meer gespeeld. Op zaterdagmorgen 1 december volgt de uitwedstrijd tegen Batho in Tholen.

Team 2-Terneuzen 1

Ook team 2 verwelkomde tegenstanders uit de meest zuid-westelijke provincie: Terneuzen 1 was te gast in Sportcentrum De Karmel. Federico en Lars kregen het in de herendubbel niet gebolwerkt, maar dat werd gecompenseerd door de ervaring van Monique en Astrid in hun vrouwendubbel. Federico en Astrid zorgden daarna ieder voor de benodigde punten om tot 3-3 te geraken. Daarna was de kaars op: de Terneuzenaren overklaste in beide gemengd dubbels. Met 3-5 verlies komt de nummer 2 positie in de poule behoorlijk in gevaar, maar er is gelukkig nog genoeg tijd om buiten de gevarenzone te blijven.

Team 3-Terneuzen 2

De Zeeuwse invasie werd vervolmaakt door het tweede team van Terneuzen en team 3 kon rekenen op badmintonpower (en lengte) van clubsecretaris Jan Triel. Samen met Robbert haalde Jan het eerste winstpunt binnen. Karin en Melanie was dat in de vrouwendubbel niet gegund. Karin liet zich echter niet kennen, want met een prachtige scorelijn van 21-18 en 26-24 (!) zorgde ze voor het tweede en ook laatste punt van de dag. Vermoedelijk niet de puntenoogst waarop team 3 had gehoopt, maar de tegenstanders waren dan ook wel erg sterk. Team 3 staat, in vaktaal 'stijf onderaan', de badmintonpret mag er echter niet onder lijden. Op naar de volgende ronde.

Jeugdteam U13-Tilburg U13

Wow! Dat is misschien wel het beste woord voor de eindscore van hét jeugdteam van badmintonclub TFS'57. Wout, Jordie, Arwen, Bo en Frank knalden van punt naar punt. De spannendste wedstrijd van de ochtend was de eerste: Wout en Jordie openden tegen Jeroen en Pim uit Tilburg. De eerste game ging met 19-21 naar de tegenstanders. Wout en Jordie counterden met 21-19 en ook in de derde volgde er 21-19. Alle daaropvolgende wedstrijden werden in twee games gewonnen met opmerkelijke scores. 8-0 winst, ook wel de 'maximale score' die in de badmintoncompetitie te behalen is.

Uitslagen op rij

Team 1-Marathon (4-4)

Team 2-Terneuzen 1 (3-5)

Team 3-Terneuzen 2 (2-6)

Jeugdteam U13-Tilburg U13 (8-0)

Geslaagde uitwisseling met DINO

De Bergen op Zoomse badmintonclubs komen af en toe bij elkaar op 'snuffelstage' in de vorm van uitwisselingen. Zo verwelkomde TFS'57 op woensdag 14 november de stadsgenoten van BC DINO. Het werd een gezellig en drukbezochte speelavond met een geslaagd gezelligheidstoernooitje.

Volgende week meer TFS'57 Badmintonnieuws