v.l.n.r. Yorick, Shingo, Wessel, Jack. FOTO JACQUELINE BOUTERSE
v.l.n.r. Yorick, Shingo, Wessel, Jack. FOTO JACQUELINE BOUTERSE Jacqueline Bouterse

Ereplaatsen voor judoka's Yoshi op Bondstoernooi CJJF

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 24 november hebben 6 judoka’s van Yoshi deelgenomen aan het 4e Bondstoernooi 2018 van de CJJF. De wedstrijden vonden plaats in zaal de Geerhoek te Wouw. Helaas waren de inschrijvingen wat tegenvallend, maar daar tegenover verliep het toernooi op rolletjes dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Van de Yoshi judoka’s wisten bijna alle deelnemers een ereplaats te behalen.

Bij de jeugd waren Vigo Schepers en Bart Oskam diegene die voor Yoshi uitkwamen. Na de felle partijen was het resultaat een 2e plaats voor Vigo en een derde plaats voor Bart in zijn poule.

Bij de senioren was het Shingo Suzuki, de op dit toernooi debuterende judoka die voor de nodige verassing zorgde. De Japanse student, nog maar sinds kort lid van Yoshi, had zichtbaar zijn judo-skills meegenomen uit zijn vaderland was te sterk voor zijn clubgenoten Wessel en Yorick Bouterse en Jack van der Giesen. Maar als tegenstander deden ze zeker niet onder, en wisten zich goed te verdedigen en acties te ondernemen. Het waren mooie partijen om te aanschouwen.

Gelukkig werd het toernooi geheel blessurevrij afgesloten.

De uitslag was dus als volgt:

1e plaats; Shingo Suzuki

2e plaats; Vigo Schepers – Yorick Bouterse

3e plaats; Bart Oskam – Wessel Bouterse

Het volgende evenement waaraan de judoka’s van Yoshi zullen deelnemen is op zaterdag 8 december te Oud Vossemeer. In kader van het 25 jaar bestaan van de CJJF (Culturele Judo en Jiu Jitsu Federatie) wordt er voor de jeugd een workshop Kids JudoFun georganiseerd. Voor de junioren en senioren is er ’s middags een workshop Modern Controle Kata. Er kan nog worden aangemeld. Kijk hiervoor op de website van de CJJF of Yoshi.

Binnenkort zullen er judoka’s van Yoshi weer examen gaan doen voor een band. Dit gaat plaatsvinden op de gebruikelijke trainingsavond dinsdag 11 december.

Kijk ook eens op www.judoclubyoshi.nl of volg ons op Facebook. [l]