De trotse leiding met hun turnsters.
De trotse leiding met hun turnsters. Petra Koevoets

Genie gepromoveerd bij de springwedstrijden

BERGEN OP ZOOM - Afgelopen weken heeft Turn- en dans vereniging Genie meegedaan met de groep springwedstrijden op ABC en DE niveau.

Bij de D-E wedstrijden op 3 november in Bergen op Zoom deden drie groepen meisjes mee. Voor een aantal meisjes was het hun eerste wedstrijd en een deel hiervan turnt maar 1 uurtje per week. Er werd gesprongen op vier onderdelen. Kast mini trampoline, kast plankoline, lange mat en minitrampoline. De meeste sprongvormen staan hierbij vast. Maar er zijn per toestel ook keuze sprongen mogelijk waarbij de meisjes een moeilijkere sprong of serie mogen laten zien die niet voorgeschreven staat. De meisjes lieten zien wat ze geleerd hadden. Hier en daar werden er wel kleine foutjes gemaakt of door een enkeling een sprongetje vergeten, maar over het algemeen werd er netjes geturnd. Resultaat was tweemaal een 4e plaats, eenmaal een 2e plaats en een welverdiende 1e plaats waarbij de meisjes genoeg punten hadden gekregen om te promoveren naar de C lijn.

Springwedstrijden Goes

Op 17 november waren de ABC springwedstrijden in Goes. Aan deze wedstrijd deden de meisjes jeugd, junior en dames senior uit de springselectie mee. Bij de ABC wedstrijden worden zwaardere eisen gesteld aan de sprongen. Er wordt hier gesprongen volgens het landelijk reglement. In de ochtendronde waren de meisjes jeugd aan de beurt. In deze ronde waren veel deelnemers maar de meisjes wisten op de plankoline kast en minitramp-pegasus er toch een mooie 2e plaats uit te halen. Op de overige toestellen vielen zij helaas buiten de prijzen. ‘s Middags waren de junioren aan de beurt. Zij lieten op trampoline en trampoline pegasus mooie sprongen zien. Dit werd beloond met 2x een 5e plaats. Ook de dames senioren kwamen in actie en scoorden op deze toestellen maar liefst 3x een 1e plaats. Op de tumblingbaan lieten de meisjes en dames hun nieuwe sprong series zien. Zo werd door een aantal dames op de tumblingbaan mooie spronseries van 5 onderdelen geturnd bv: arabier, flikflak, streksalto, streksalto, punch hoeksalto. Dit werd dan ook beloond met een 1e prijs en een promotie naar de A-lijn. Het hoogste niveau bij deze wedstrijden.

De trainsters zijn super trots op de meisjes en de dames en kijken alweer uit naar de volgende uitdaging in A-lijn.[l]