Alzheimercafé in teken van muziek en bewegen

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 17 december vindt weer een Alzheimercafé plaats in Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, Van Dedemstraat 13 in Bergen op Zoom. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Het onderwerp van deze avond is Muziek en Bewegen. Er is een live optreden van The Crabtown Three. Er is voldoende parkeergelegenheid aan zowel voor- als achterzijde, achter de slagboom bij het Nieuwe ABG.

We hebben een succesvol jaar gehad met onze activiteiten in het Alzheimer Café als ook op weg naar een Dementievriendelijke samenleving in Bergen op Zoom. Wij willen hier vanavond met u even bij stilstaan onder het genot van een drankje en een hapje. Ook willen we de kerstdagen en de jaarwisseling, die door een ieder anders gevierd en beleefd worden, even de revue laten passeren en u enkele tips meegeven. Geen hoogdravende of uitgebreide lezingen, we gaan het gewoon gezellig maken. Muziek en bewegen beïnvloeden elkaar, maar ook onze stemming. En wat is nou leuker een avond in te vullen met muziek van een groep uit het jaar 1960 van Bergse bodem. We hebben the Crabtown Three bereid gevonden voor u op te treden. We zullen ruimte creëren (dansvloer) om zoals vanouds weer een dansje te plegen als u dat wilt. Onder de klanken van het alom bekende nummer “Oudoe” luiden we het jaar 2018 uit gevolgd door een toast op het jaar 2019.

Op deze avond is er tevoren, inloop 17.00 uur, een “kerstdis” voor mensen met dementie en hun naasten bij Fort Smakelijk, Bernadettestraat 4. Hiervoor moet tevoren aangemeld worden bij Martien van Leeuwen, telefoon 06-34540835 of via mailadres: malovl@home.nl., vóór 8 december a.s.

Meer informatie is te verkrijgen bij de heer Raymond van Oosterbos (coördinator), tel. 06-21971470, raymond.van.oosterbos@alzheimerwb.nl.

Er is ook een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland, met informatie over de verschillende vormen van dementie, tips over omgang en bejegening enz.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar; het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. [l]