Gloednieuwe ijsbaan Grote Markt opent de deuren

BERGEN OP ZOOM - Het Bergs Winterparadijs opent zaterdag haar deuren. De gloednieuwe ijsbaan met glazen dak, horeca en foodtower op de Grote Markt zijn het resultaat van een grote inspanning van drie lokale ondernemers.

DOOR HANNEKE MARCELIS

De Bergse Kerstijsbaan kent een rijke historie. Maar liefst twintig jaar was er in december een ijsbaan op de Grote Markt te vinden. Maar dit jaar moest gezocht worden naar een nieuwe organisatie, waardoor de toekomst van de baan even onzeker was. Maar dankzij Frank Vale, Monique Janvier en Jos Roels opent dit weekend het Bergs Winterparadijs de deuren. Dat 'Paradijs' bestaat uit een ijsbaan van 20 bij 35 meter met een glazen dak, een groot horeca-gedeelte, schaatsverhuur vanuit een Zwitsers chalet en een winterse 'foodtower'.

Nieuwe team

Met name Roels heeft veel ervaring binnen de wereld van Winterland evenementen. Hij werkte onder andere mee aan de ijsbanen en kerstmarkten in Hasselt, Maastricht en Den Bosch. "Ik heb enorm veel zin om in ons eigen Bergen op Zoom ook een heel mooi evenement neer te zetten waar iedereen met plezier kan komen schaatsen en gezellig iets drinken." Ook Vale is enthousiast. "We blazen het evenement weer nieuw leven in en zetten het opnieuw op de kaart." Meer weten over alles wat er bij het Bergs Winterparadijs is te beleven? Zie de 'Beleef het Bergs Winterparadijs'-krant in het midden van deze Bode![l]