Adventsactie 2018: Hoop voor moeder en kind

BERGEN OP ZOOM - Advent-de circa 4 weken voorafgaand aan Kerstmis- is de periode van verwachting, uitzien naar een nieuw begin, naar God die mens wordt. Het is een periode van Hoop.

Juist in deze tijd wil Adventsactie een vuist maken en deze hoop ook doorgeven. Adventsactie komt op voor de allerarmsten. Het gehele jaar ondersteunt zij missionaire ondernemers in Nederland, die samen werken met katholieke gemeenschappen in ontwikkelingslanden en probeert geld in te zamelen voor diverse kleinschalige projecten. Adventsactie geeft de mensen 'daar', die moeten leven in moeilijke, soms mensonterende omstandigheden via kleinschalige projecten hoop op een betere toekomst. Duizenden mensen 'hier' komen vrijwillig in beweging voor anderen; ze voelen zich geraakt en ondernemen actie om mensen ver weg te helpen. Adventsactie gelooft in de waarde van relaties en kleinschalige projecten. De kernboodschap van de Adventsactie is: Kom samen in actie om hoop te brengen in het Licht van Kerstmis. Er is geen duisternis in staat om licht te overschaduwen, maar het kleinste lichtje kan de grootste duisternis verdrijven.

Adventsactie zet in 2018 diverse projecten in het Licht van Advent. Alle projecten hebben als rode draad Hoop voor moeder en kind. Wie moeder werd, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens, van het ene op het andere moment, maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen onze kinderen hoop. Hoop op een toekomst die de onze zal overstijgen. Hoop dat onze kinderen een verschil ten goede zullen maken. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem….

Onze parochie wil graag een bijdrage leveren aan één van deze projecten en daarom is er in het weekend 8-9december 2018 een collecte voor Adventsactie. Geef gul tijdens deze collecte, zodat voor iedereen het Licht van Kerstmis zichtbaar wordt.                                                                                                                                                        

Verder informatie www.adventsactie.nl. [l]