Woensdag 5 december

Schoentje zetten én voorlezen

13:30 | Bibliotheek Het Markiezaat

Jos de Biebvos heeft een paar leuke Sinterklaasboekjes uitgezocht. Alle kinderen tussen de 3 en 6 jaar kunnen woensdag 5 december samen met Jos luisteren naar deze verhalen in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Ze mogen ook hun schoentje zetten! Van 13.30 tot 14.00 uur! De toegang is gratis. Graag aanmelden via activiteiten@markiezaatsbibliotheken.nl

Zaterdag 8 december

Schrijfactie Amnesty International

10:00 | Bibliotheek Het Markiezaat

Amnesty-groep Bergen op Zoom organiseert op 8 december as. tussen 10.00 en 16.00 uur in bibliotheek Het Markiezaat en in 't Druppeltje de jaarlijkse schrijfactie. Wereldwijs wordt geschreven voor mensen die vanwege hun mening, hun geloof of politieke overtuiging gevangen zitten. Voorbeeldbrieven, pen en papier zijn aanwezig.

Vogel/Wandelexcursie

9:00 |

Vogel/wandelexcursie: zaterdag 8 december houdt de Vogelwerkgroep Bergen op Zoom een vogel/ wandelexcursie op de Molenplaat in Bergen op Zoom. De Molenplaat is een natuurgebied dat aansluit op het Markiezaatsmeer en meet ruim 150 ha. Olva ervaren vogelaars krijg je uitleg welke vogels er gezien worden en misschien hebben we het geluk dat de Zeearend langs vliegt. De verzamelplaats is bij de slagboom aan de Noordlandseweg in Bergen op Zoom, waarna de wandeling start om 09.00 uur. Verrekijker en waterdicht schoeisel is aan te raden. De organisatoren hebben ook telescopen bij zich, zodat men daardoor de vogels van dichtbij kan zien. De wandeling zal ongeveer 2 uur duren.

Kerstbingo

19:00 | Wijkcentrum de Moerkens

Kerstbingo in wijkcentrum de Moerkens, Kapittelstraat 21, op zaterdag 8 december aanvang 19.00 uur. Het centrum is geopend vanaf 18.30 uur. De Activiteiten Commissie Meilust heeft weer haar best gedaan om een mooi prijzenpakket voor deze Kerstbingo samen te stellen. Er worden 4 x 3 ronden gespeeld en bij aanvang kunt u een bingokaart naar eigen keuze kopen. Heeft u toch nog vragen hierover dan kunt u bellen met Els van Gastel, tel. 0164-240577.

Zondag 9 december

Rommelmarkt

9:30 | De Kastanje

Zondag 9 december rommelmarkt in de Kastanje Bergen op Zoom van 9.30 tot 15.00 uur.

Hobby en rommelmarkt

11:00 | Residentie Aquacite

Op zondag 9 december wordt in Aquacite een hobby en rommelmarkt gehouden. Deze dag wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. De Stuijvers zullen die dag zorgen voor de muzikale omlijsting. Ook het koor de Aqua-krekels zullen een optreden verzorgen. U bent allen welkom in Residentie Aquacite op de Bergse plaat. De toegang is gratis.

Winterwandeling Fort de Roovere

13:30 | Fort de Roovere

Zondag 9 december is er een wandeling onder leiding van Stichting Bezichtiging Monumenten gidsen door en rond Fort de Roovere. Dan wordt er verteld over het fort en wat er in dit gebied, belegerd door duizenden soldaten, allemaal plaats vond. Wie meer wil weten over deze interessante periode van de geschiedenis van dit gebied kan deelnemen aan de anderhalf uur durende rondleiding. De wandeling begint om 13.30 uur, ingang fort nabij de parkeerplaats hoek Ligneweg en Schansbaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kerstsamenzangmiddag

14:30 | Ontmoetingskerk

Kerstsamenzang: In de Ontmoetingskerk Bolwerk-zuid 134 te Bergen op Zoom op zondag 9 december aanvang om 14.30 uur toegang gratis. Gepresenteerd door het koor The Sunflowers, met medewerking van Dutch Cristian Choir, en enkele leden van Young4ever, alles onder leiding van dirigente Ineke de Vries, Pianist Hikmet Bilalov en organist is Wim van Kempen.

Maandag 10 december

Postzegelruilavond

17:30 | Buurthuis de Kastanje

Op 10 december houdt de postzegel vereniging Onderling Contact haar laatste ruilavond van 2018. Deze avond staat in het licht van het naderende kerstfeest. De postzegelavond houden wij van 17.30 uur tot omstreeks 22.00 uur in het buurthuis de Kastanje aan de Kastanjelaan te Bergen op Zoom . De toegang voor leden en geïnteresseerden is vrij. Traditioneel sluiten wij deze avond af met de kerstverloting.

Dinsdag 11 december

KBO bingo

13:30 | Gemeenschapshuis St. Antonius

Bingo: KBO Lepelstraat houdt op dinsdag 11 december haar maandelijkse bingo in het Gemeenschapshuis St. Antonius, Kerkstraat 84 in Lepelstraat. Vanaf 13.00 kunt u uw kaarten kopen en om 13.30 uur wordt gestart met het spel. Er worden 10 rondes gespeeld, met per ronde drie geldprijzen. Tevens is er een extra superronde. Er zijn 2 rondes waarbij er gespeeld wordt om een tegoedbon voor vlees/vleeswaar van de plaatselijke slagerij waarvoor aparte kaarten gekocht moeten worden.

Woensdag 12 december

Winterwandeling Brabants Landschap

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Op woensdag 12 december organiseert Brabants Landschap een winterwandeling. Onder begeleiding van een gids wandelt u richting de vogelkijkhut in het Markiezaat en zal de gids specifiek stilstaan bij de vogeltrek. Het Markiezaat, onderdeel van Natura 2000, behoort tot de vogelrijkste gebieden van Nederland. De deelnemers aan deze middag zijn vanaf 13.45 uur welkom in bezoekerscentrum "De Kraaijenberg". We starten om 14.00 uur en hopen om 16.00 uur weer terug te zijn. Voor de excursie is goed schoeisel met weersbestendige kledij aan te bevelen. Voor begunstigers van Brabants Landschap is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis. Om aan deze excursie deel te nemen, dient u zich vooraf aan te melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Meer informatie: www.brabantslandschap.nl of www.facebook.com/DeKraaijenberg