Het leerlingenorkest van harmonie Kolping's Zonen. FOTO HANS DE BOT
Het leerlingenorkest van harmonie Kolping's Zonen. FOTO HANS DE BOT Foto: Hans de Bot

'Het spetterend Kerstverhaal' door KleinOrkest Kolping's Zonen

HALSTEREN - Het leerlingenorkest van harmonie Kolping's Zonen brengt voor een publiek van jong en oud 'Het spetterende Kerstverhaal'. Zondagmiddag 16 december staan vanaf 14.30 uur de deuren open van de Martinuskerk, Dorpstraat 20 in Halsteren. Om 15.00 uur start de voorstelling.

De jonge muzikanten hadden zich voorgenomen niet zomaar het kerstverhaal met zomaar kerstliedjes te spelen. Nee, dat is saai!, zo vonden ze. Theater en muziek, dat moest het worden. Een beetje eigenwijs dus, met eigen wijsjes en op eigen wijze. En dat is gelukt! Wouter van de Watering schreef 'Het spetterend Kerstverhaal'. Enkele jonge theater-talenten spelen het verhaal. Het orkest geeft er een sfeervol maar vooral ook verrassend en hip tintje aan. En bent u publiek, dan treft u het. Want u mag zich er zelfs een beetje mee bemoeien, suggesties doen voor de liedjes. Hoe dat allemaal gaat lopen, dat gaat u mee maken deze middag bij 'Het spetterend Kerstverhaal' van het KleinOrkest van Harmonie Kolping's Zonen. Van harte welkom!

Het KleinOrkest van de Sjefkes telt inmiddels 25 muzikanten. Meespelen kan zodra de muzikanten het diploma A hebben behaald. De keuze van de muziek sluit aan bij de belevingswereld van de tieners. Dat is aan dirigente Ankie Loos wel toevertrouwd. "Met het KleinOrkest sluiten we deels aan bij de concertagenda van het GrootOrkest, maar we organiseren vooral onze eigen concerten met leuke thema's op leuke locaties. De kinderen komen vaak zelf met de ideeën en daar proberen we echt wat mee te doen. Ik ben er heel trots op", zo vertelt Ankie.

Het entree voor kinderen is gratis, breng dan wel een kussentje mee, dan kunnen zij vooraan zitten. Kaartjes voor de kerstvoorstelling zijn te koop tijdens de repetities van het KleinOrkest en het GrootOrkest, elke maandag van 19.00 tot 22.00 uur of via het e-mail adres jeugdkolpingszonen@outlook.com. [l]