Expositie 'Onder een andere lichtval is alles anders'

BERGEN OP ZOOM - Tot en met zaterdag 22 december is de expositie “Onder een andere lichtval is alles anders” van de groep Daan te bewonderen in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Het is het prachtige resultaat van spelen met papier waarbij niets hetzelfde blijft.

Groep Daan

Groep Daan is een groep van 5 vrouwen die in het Atelier van Aagje Pel in Halsteren eenmaal per maand bij elkaar komen om samen creatief te zijn, elkaar te inspireren en even in een andere wereld te zijn. De groep bestaat uit Aagje, Daan, Betty, Jeanne en Lucia.

'Onder een andere lichtval is alles anders'

Vorig jaar presenteerde groep Daan hun werk in de bibliotheek rond het thema “Als er niets veranderde dan zouden er geen vlinders zijn”. Dit jaar is het thema “Onder een andere lichtval is alles anders”.

Het voelt voor de groepsleden goed om bij elkaar te kijken en elkaar te motiveren. Collages maken is als mediteren, het leert jezelf kennen alsof beelden je op een van zelfsprekende wijze toevallen. Plaatjes uit tijdschriften veranderen onder hun handen in verhalen door scheuren of knippen en ze in een andere wereld te plaatsen. Hun collages vertellen verhalen die ze zelf soms pas zien na het maken. Uiteindelijk veranderen de groepsleden daardoor ook zelf.

Om toe te werken naar de presentatie in de bibliotheek heeft steeds een van hen een plaatje gezocht als basis voor hun fantasieën. Ze starten allemaal met datzelfde plaatje en fantaseren er een eigen nieuwe wereld omheen. Bij ieder levert dat een andere lichtval op, een andere kijk op het leven.

In de bibliotheek heeft het werk weer een andere lichtval dan thuis of in het atelier en in de gezamenlijke presentatie is het een lappendeken van de groep Daan geworden.

Welkom

Het is een bijzondere expositie van 5 heel bijzondere mensen die onder iedere lichtval gezien mag worden. Kom langs tijdens de openingstijden van de bibliotheek. [l]