Leden biljartclub vlnr. Ger Somers(Vz), Martien Luijsterburg, Piet Stander en Cees Uijtdewilligen. Zij komen de laatste biljartspullen ophalen.
Leden biljartclub vlnr. Ger Somers(Vz), Martien Luijsterburg, Piet Stander en Cees Uijtdewilligen. Zij komen de laatste biljartspullen ophalen.

Biljartclub "BC De Zoomflat" vertrekt uit de Zoomflat

BERGEN OP ZOOM - Biljartclub "BC De Zoomflat" vertrekt uit de Zoomflat en gaat verder onder de naam "BC De Zoom".

Het vertrek uit Steunpunt Zoomflat van de vele activiteiten heeft heel wat teweeg gebracht. Vooral de wijze waarop dit gebeurde heeft niet alleen de gebruikers, maar ook de 15 vrijwilligers geraakt. Wij zijn pas achteraf en te laat geïnformeerd over de opheffing van het steunpunt. En het ging ook nog vrij snel. Het is niet verwonderlijk dat het gevoel “Er wordt voor ons beslist” overheerste.

In Steunpunt de Zoomflat werden op de doordeweekse dagen tot 17:00 uur volop activiteiten georganiseerd. Het was daarmee niet alleen een ontmoetingsplaats voor de flatbewoners maar ook voor mensen van buiten de flat. De verhalen van de buitenwereld kwamen als het ware naar binnen, omdat verschillende groepen tegelijkertijd actief waren. Dit maakte deze plaats heel bijzonder en de sociale betrokkenheid was groot. In een tijd waarin men bang is voor vereenzaming is dit ook nog eens een groot goed! Menig flatbewoner is er bang voor dat het stil zal worden, nu de mensen van buiten de flat niet meer mogen aanlopen.

Wij als biljartvereniging betreuren het dat de gemeente voor deze weg heeft gekozen. En wij hopen dat de nog op te richten activiteitencommissie de gelegenheid en ondersteuning krijgt om van de ontmoetingsruimte een tweede huiskamer te maken.

- Cees en Ina van Biljart Club De Zoom