Nieuw Borgvliet walst Aardenburg plat

BERGEN OP ZOOM-Nieuw Borgvliet begon overdonderend op de goed bespeelbare mat van De Markiezaten.

Stille Rik schoot een vrije trap zuiver langs de muur maar de gastendoelman kon er met zijn vingertoppen nog net bij in de benedenhoek. Twee prima assists van Michiel op Stefan zorgden in de 8e en 10e minuut voor een 2-0 voorsprong waarbij vooral de eerste van Stefan door de prima aanname en de bekeken afronding in de verste hoek er wezen mocht; de snelle linkerspits heeft er inmiddels al 10 gemaakt in dit seizoen.Aardenburg was kansloos, alleen hun linkerspits was af en toe gevaarlijk maar de weer goed spelende Basje hield hem meestentijds in bedwang. Doelman Antallmoest slechts eenmnaal ingrijpen bij een hoekschop maar hij plukte de bal met verve uit de regenzwangere lucht. Ondanks meerdere mogelijkheden bleef het tot de rust bij een bescheiden 2-0 gezien het inmense overwicht.te weinig.

Na de rust werd er directer en preciezer samengespeeeld en met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk vielen de doelpunten. Benny van Eekeren schoot een corner met zoveel effect dat de arme doelman met bal en al achter de doellijn tuimelde: 3-0. Stefan voltooide zijn hattrick na een loepzuivere pass van Rik, alleen voor de keeper, feilloos.Finnian gleed een prima voorzet van Collin voor de 5-0 binnen.Een vrije schop van uitblinker Rik kon de keeper niet vasthouden en Sander die het spel goed leest, was er als de kippen bij: 6-0. Een mislukte voorzet van Colllin verdween zomaar in doel: 7-0 en met een prachtige boogbal in de bovenhoek bezegelde Benny de 8-0 eindstand.

Stand: 1.Sluis 10 28; 2.Nieuw Borgvliet 10 25; 3.Vivoo 10 20

Zondag naar FC Moerstraten dat laatste staat maar denkend aan Helmond Sport-Sparta ... zijn de mannen van Joost Demmers gewaarschuwd. De wedstrijd begint om 14.14 u omdat de sympathieke dorpsclub geen lichtmasten heeft op het hoofdveld.

JO17-1 kampioen

Door een 1-3 zege bij Wemeldinge JO17-1 werden de jongens Nieuw Borgvliet JO17-1 van Cornee en Mustafa herfstkampioen. Proficiat!