Prikbord

Kerstvieringen in de kerken Lievevrouweparochie:

Kerstavond 24 december:

17.00u Gezinsviering (Woord- en Communie) St.-Gertrudiskerk met Lievevrouwecantorij

19.00u Gezinsviering (Eucharistie) OLV van Lourdeskerk met Samenzangkoor

21.00u Kerstviering (Woord- en Communie) St.-Gertrudiskerk

21.00u Kerstviering (Eucharistie) OLV van Lourdeskerk met Kerkkoor.

23.30u Nachtmis (Eucharistie) St.-Gertrudiskerk met HMR.

Eerste Kerstdag 25 december:

9.30u Hoogmis St.-Gertrudiskerk met HMR

11.00u Hoogmis OLV van Lourdeskerk met Kerkkoor.

14.00u Kindje wiegen in de St.-Gertrudiskerk.

Tweede Kerstdag 26 december:

11.00u Stedelijke Eucharistieviering St.-Gertrudiskerk met HMR

Oudjaar maandag 31 december

17.00u Eucharistieviering OLV van Lourdeskerk met Kerkkoor

Nieuwjaar dinsdag 1 januari

11.00u Stedelijke Eucharistieviering St.-Gertrudiskerk met Lievevrouwecantorij

Kerststal Gertrudis / Kindje wiegen

Eerste Kerstdag 12.30-16.00u St.-Gertrudiskerk open voor bezichtiging en bezoek aan de kerststal. Om 14.00 uur samenkomst met de allerkleinsten bij de kerststal 'kindje wiegen'.

Gezinsviering St.-Gertrudiskerk en OLV van Lourdeskerk

Maandag 24 december Gezinsviering om 17.00u in de St.-Gertrudiskerk en om 19.00u in de OLV van Lourdeskerk. We kijken en luisteren naar het kerstverhaal. Kinderen mogen verkleed als herder, engel of schaapje komen zodat we samen op bezoek kunnen bij het pasgeboren Kind.

Vieringen met Kerstmis door HMR

De kerstnachtviering 23.30u St.-Gertrudiskerk wordt muzikaal verzorgd door solisten, koor en instrumentalisten van HMR. Gezongen wordt "Missa per Tutto in Pastoral" van Antonio Caldara. In de viering op kerstmorgen 9.30u is deels dezelfde muziek als in de kerstnacht.

Christmas4you

Alleen met Kerst? Hoeft niet. Ook jij bent uitgenodigd in het Parochiecentrum aan de Burg. Stulemeijerlaan 8 op Tweede Kerstdag 26 december van 13.30-16.30u. Wat er op tafel staat is minder belangrijk dan wie er aan tafel zit. Neem zelf iets mee voor eten, aankleding of muziek. Aanmelden via antonjanssen@lievevrouweparochie.nl

Kerst- en Nieuwjaarswens

Namens het parochiebestuur en het pastorale team veel dank aan allen die voor of achter de schermen hebben meegewerkt aan de voorbereiding van de vieringen in de Advent en met Kerst. Voor allen: Zalig Kerstfeest en na een gezellige jaarwisseling.

Vesper

Vrijdag 21 december en vrijdag 4 januari Vesper 19.00u in de OLV van Lourdeskerk.

Egidiusgebed

Woensdag 2 januari Egidiusgebed 20.00u in de Dagkerk St.-Gertrudiskerk.

Gebedsviering Mariakapel

Woensdag 2 januari gebedsviering 19.00u in de Mariakapel van de HHartkerk.

Zin op Zaterdag

Zaterdag 5 januari 19.00u Sint Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat. Het thema is: Stap voor Stap 2019 in. Pippi Langkous zei ooit: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! Kom en stap met ons mee. De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bijbels Leerhuis

Woensdag 9 januari Bijbels Leerhuis 19.30u in het Parochiecentrum o.l.v. em. pastoor Rud Smit. We lezen samen uit het Lucas-evangelie.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Een datum om nu alvast te noteren in uw agenda: Zaterdag 12 januari van 14.00-16.30u (inloop vanaf 13.30u) geeft het parochiebestuur en pastorale team weer een nieuwjaarsreceptie in Den Enghel. De bijeenkomst is eerst en vooral een gezellige ontmoeting met eenieder die zich betrokken voelt met de parochie. Er wordt ook stil gestaan bij 75 jaar Maria Ommegang.

Kerkberichten Bode

In deze Bode vindt u de kerkberichten t/m 8 januari 2019. In de woensdageditie van 26 december komen geen kerkberichten en de editie van 2 januari komt te vervallen. De eerstvolgende Bode met Kerkberichten komt weer op 9 januari. [l]