Société Poubelle d''Or al 24 jaar mede-organisator
Société Poubelle d''Or al 24 jaar mede-organisator Foto: John de Jong

Nieuwjaarshappening Hallo2019 verhuist naar Den Enghel

BERGEN OP ZOOM – Jarenlang was de Stoelemat op de eerste dag van het nieuwe jaar tijdens het zogeheten Bal van Bergen dé plaats om kennissen en vrienden te ontmoeten. Vanaf 2018 ging dit festijn door onder de naam Hallo2018. Voor de komende editie is besloten om ook van locatie te wisselen. Hallo2019 vindt nu plaats in Den Enghel, net als voorgaande jaren op de eerste dag van het nieuwe jaar, dinsdag 1 januari. Het programma zit weer boordevol muziek en heeft voor elk wat wils.

Er is voor Den Enghel gekozen omdat dit zalencomplex intiemer is dan de Stoelemat. Om sfeer te verhogen wordt veel aandacht gegeven aan een feestelijke inrichting, geheel in stijl van de jaarwisseling.

Het salon- en dansorkest Société Poubelle d’Or, al 24 jaar mede-organisator van het Nieuwjaarsfestijn, kijkt vol enthousiasme uit naar de nieuwe locatie. Uiteraard maken zij zelf onderdeel uit van de muzikale invulling van de middag, waarbij Willem Nuijten zijn debuut maakt als nieuwe vocalist van het Bergse orkest. De middag wordt geopend door een optreden van Carmen Jacobs op haar zevensnarige Viper-viool. Samen met haar dochter Romy de Laet op harp, brengt zijn een aantal eigentijdse speciaal gearrangeerde nummers ten gehore. Het jubilerende Bergse shantykoor De Kanaken gaat het publiek verrassen met een keur aan vrolijke liederen. Dan volgt het huisorkest Société Poubele d’Orenen en als klap op de vuurpijl klimt daarna een viertal door de wol geverfde muzikanten het podium op, onder de naam The Old Ones. Zij hebben hun sporen ruimschoots verdiend in diverse bekende coverbands waaronder Garfield, Setpoint, Country Fair en Paper Clip. Deze oude rotten laten de jaren ’60 herleven met hits van Elvis, the Beach Boys, the Monkeys, the Beatles en the Shadows, waarin rock & roll, blues en swing worden afgewisseld met mooie ballads.

Het programma begint om 15.00 uur en gaat door tot zeker 19.00 uur. De presentatie is in handen van Peet Bakx. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis, dankzij de sponsoring van de lokale middenstand en bedrijfsleven. Kijk ook op www.societepoubelledor.nl.