Afbeelding
Foto: Google Maps

'Geluidsschermen langs A4 komen er in 2019'

BERGEN OP ZOOM - In 2019 plaatst Rijkswaterstaat geluidsschermen van drie meter hoog langs de A4. Dit is nodig omdat de geluidsoverlast vanwege de toenemende drukte op de weg de normen overschrijdt.

De geluidsschermen worden geplaatst op de geluidswal vanaf afrit Bergen op Zoom Zuid/ Huijbergen, tot en met de bocht bij Philip Morris. "Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat om te zorgen dat de geluidsnormen worden nageleefd", legt wethouder Patrick van der Velden uit. "Doordat de verkeersdrukte op het knooppunt Markiezaat is toegenomen, kwam uit de meest recente meting van Rijkswaterstaat dat er geluidsbeperkende maatregelen nodig zijn." Daarbij is gekozen voor geluidsschermen van maximaal 3 meter hoog. Ook moeten alle aanwezige bomen blijven staan.

De maatregelen gelden alleen voor het stuk A4 van de afslag Huijbergen/ Bergen op Zoom zuid richting de bocht bij Philip Morris. Dus onder andere langs het ziekenhuis en de Heiningen flats. Bij de overige delen werden de geluidsnormen niet overschreden.