Rob Verbeek (links) won van Pierre Bol (rechts) en klom hierdoor naar de middenmoot van de B-groep
Rob Verbeek (links) won van Pierre Bol (rechts) en klom hierdoor naar de middenmoot van de B-groep Ron Höfer

Interne competitie Roosendaalsch Schaakgenootschap

Beslissingen in B-groep moeten nog vallen

ROOSENDAAL – De Roosendaalsche Schaakgenoten hebben hun laatste partijen van de interne competitie in 2017 gespeeld. Maar de competitie zit er nog niet op. Op 22 januari worden er nog enkele inhaalpartijen gespeeld. Een week later staat de laatste speelronde op het programma en pas dan gaan de belangrijke beslissingen in de B-groep vallen.

In de A-groep staat er eigenlijk niets meer op het spel. Marc Naalden was al enkele weken winterkampioen, gevolgd door Marvin Jacobs die op de tweede plaats eindigde. Patrick Heijnen verloor zijn laatste partij van Ben Cartens en eindigt daardoor op de laatste plaats. Jacques Smits won verrassend van Marc Naalden, een overwinning die hem zoveel SB-punten opleverde dat hij niet meer kan worden ingehaald door Ron Höfer, die van Ted van Eck verloor, en Ben Cartens. Dus de kaarten zijn geschud in de A-groep, maar in de B-groep moet de kampioen nog bekend worden en ook zijn er nog twee kandidaten voor de derde promotieplaats. Frank Rockx heeft na zijn overwinning op Christ de Veth de troeven in eigen hand. Als hij zijn laatste partij van Pierre Bol wint, is hij kampioen. Bij winst van Pierre Bol kan Hans Ravestein nog met de titel aan de haal gaan. Hij moet dan wel zijn laatste partij van Rob Verbeek winnen, die de laatste weken goed op dreef is. Rockx en Ravestein zijn in ieder geval wel zeker van promotie. De strijd om de derde promotieplaats wordt nog een spannende aangelegenheid, maar alleen als Pieter de Nijs op 22 januari zijn inhaalpartij tegen Joey Wattimena wint. Dan wordt op de laatste speeldag in een onderlinge confrontatie tussen Pieter de Nijs en Christ de Veth uitgemaakt wie er op de derde plaats eindigt en dus vanaf februari mag starten op het hoogste niveau.

Uitslagen:

A-groep: Marc Naalden-Jacques Smits 0-1, Ben Cartens-Patrick Heijnen 1-0, Ron Höfer-Ted van Eck 0-1.

Stand: 1. Marc Naalden 7-6 (kampioen), 2. Marvin Jacobs 7-5, 3. Arco Schumacher 6-4, 4. Ted van Eck 6-3½, 5. Jacques Smits 5-2½, 6. Ron Höfer 6-1½, 7. Ben Cartens 6-1½, 8. Patrick Heijnen 7-1.

B-groep: Pierre Bol-Rob Verbeek 0-1, Frank Rockx-Christ de Veth 1-0.

Stand: 1. Frank Rockx 8-7, 2. Hans Ravestein 8-6½, 3. Christ de Veth 8-5½, 4. Pieter de Nijs 7-4½, 5. Bart van Oosterhout 8-4, 6. Rob Verbeek 8-3, 7. Joey Wattimena 6-2½, 8. Pierre Bol 8-2, 9. Frans Jonkers 6-1, 10. Jan den Hertog 7-1. [l]