RBC hengelt John Schot binnen

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met voormalig jeugd- en contractspeler John Schot. De 33-jarige middenvelder komt tussentijds over van het Belgische Puurs Excelsior.

DOOR ADDO SPRANGERS

Schot begon als jeugdspeler bij Tholense Boys. Zijn talent werd al snel opgemerkt door RBC en op 9-jarige leeftijd belandde hij in Roosendaal. Bij RBC maakte hij een uitstekende ontwikkeling door op zijn vijftiende maakte hij de stap naar PSV. Schot speelde voor diverse Oranje-teams voordat hij in 2005 verhuisde naar NEC. Een jaar later leek een carrière als profvoetballer van de baan en keerde Schot terug naar de amateurs bij achtereenvolgens Kloeting en Hoek. Door zijn goede prestaties werd Schot geselecteerd voor het Nederlands amateurelftal en bood RBC haar oud-jeugdspeler in 2008 een contract aan.

Betaald voetbal

Schot werd dus alsnog prof en maakte zijn debuut voor RBC in het betaalde voetbal op 8 augustus 2008 tegen FC Omniworld. Schot zou twee seizoenen blijven en speelde 48 wedstrijden voor RBC in de Jupiler League. Na RBC kwam hij uit voor achtereenvolgens Hoek, Kloetinge, het Belgische Excelsior Kaart, Heerjansdam en Halsteren. Daarna vertrok hij opnieuw naar België en speelde daar voor Kontich FC en dit seizoen bij Puurs Excelsior. Hier nam Schot na een paar maanden echter afscheid.[l]