afscheid juf Francis
afscheid juf Francis A. van Hees

Afscheid juf Francis van OBS De Gezellehoek

ROOSENDAAL - Woensdag 20 december nam juffrouw Francis Jaspers afscheid van onze school, O.B.S. De Gezellehoek te Roosendaal. Zij heeft ruim 25 jaar op onze school gewerkt en bijna 40 jaar in het onderwijs.

Vooral de laatste jaren heeft ze zich toegelegd om het onderwijs aan anderstaligen: ze is op onze school degene die deze projecten mede heeft opgestart en een goede basis heeft gegeven. Hierdoor is O.B.S. De Gezellehoek dé school geworden in regio Roosendaal, waar anderstalige kinderen naar toe komen om in ongeveer 40 weken het Nederlands zover te leren beheersen dat ze mee kunnen in de reguliere groepen.

Receptie
Woensdag heeft ze in de ochtend afscheid genomen van haar leerlingen op een heel ongedwongen manier: met veel cadeaus, knuffels, tekeningen en liedjes. Hierna volgde een receptie van 12.00-13.30 u voor genodigden en belangstellenden op school. 's Avonds kreeg ze een afscheidsdiner aangeboden met haar collega's in Nispen. We zullen juffrouw Francis gaan missen op school, maar hopen wel dat ze een net zo bevredigende invulling gaat geven aan haar andere tijd.[l]

Afscheid juf Francis omringd door háár leerlingen
afscheid juf Francis