Gemeente start nieuwe fase Centrumring

ROOSENDAAL - Er is een nieuwe fase gestart in de realisatie van een nieuwe Centrumring.

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente is op maandag 8 januari begonnen met de werkzaamheden aan het tweede deel van de Burgemeester Prinsensingel, tussen de Molenstraat en de Nieuwstraat. Voor de feestdagen werden de werkzaamheden aan het eerste deel van de Burgemeester Prinsensingel al afgerond. Uiteindelijk moet na de zomer van 2018 een speciale ring rondom de binnenstad zijn ingericht, met grotendeels eenrichtingsverkeer, ruimte voor fietsers, voetgangers én voor meer groen. "Het wordt een herkenbare, compacte ring rond het centrum: 'de strik om onze binnenstad'."

Aanpak

Met de start van de nieuwe fase wordt begonnen aan de inmiddels vijfde fase van het gehele project. De aanpak van het tweede deel van de Burgemeester Prinsensingel gaat naar verwachting vijftien weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Om een langdurige afsluiting van het hele deel te voorkomen, wordt dit traject in vijf etappes aangepakt. Meer informatie hierover is te vinden op www.roosendaal.nl/werkzaamheden.

Verandering

Het eenrichtingverkeer in de Kloosterstraat en de Vughtstraat is ook weer omgedraaid. Het verkeer vanaf de Stationsstraat wordt nu weer naar de Burgemeester Prinsensingel geleid. "Precies tegengesteld dus aan de situatie van de afgelopen maanden." [l]