Na afloop van de fitroute wordt er gerekt en gestrekt
Na afloop van de fitroute wordt er gerekt en gestrekt Foto: Jens Paree voor Groenhuysen

Nominatie Planetree award voor Groenhuysen fitroute

ROOSENDAAL - De druk op de zorgsector en de wens van zorgverleners en cliënten om meer mensgerichte zorg te verlenen is groot. Dat vraagt om voortdurende innovatie en verbeteringen die leiden tot betere en veilige zorg, efficiëntere werkvormen en meer werkplezier.

Eén keer per jaar reikt Planetree daarom de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie op 22 maart in het NBC in Nieuwegein. Deze Awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen. De fitroute van Groenhuysen is een van de 12 genomineerden.


Fitroute in de wijk
Janneke de Kroon, medewerker dagbesteding van De Brink licht toe: “Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ouderen te weinig bewegen. Daarom besloten we de gelden die wij kregen voor het project Waardigheid en Trots in te zetten voor een Fitroute. We constateerden dat veel bewoners elke dag hetzelfde rondje rond De Brink liepen. Bewegen bij ouderen gebeurt vaak op dezelfde manier en meestal in dezelfde groepssamenstelling. De fitroute maakt gebruik van allerlei plekken buiten in de vertrouwde wijk. De route is voor iedereen. Voor alle bewoners van De Brink, maar ook voor bewoners uit de wijk. Dit zorgt voor integratie en leuke gesprekken. Men kan de route individueel doen, in groepsverband, in het weekend met familie of op maandagmiddag onder begeleiding van een beweegagoog. Je kunt het doen wanneer je dit zelf wilt en met wie je dit zelf wilt.”

Winnaars
Het publiek bepaalt samen met de jury bestaande uit vertegenwoordigers van cliënten, medewerkers en deskundigen, wie de uiteindelijke vier winnaars worden. Voorgaande jaren bracht het publiek vele duizenden stemmen uit. Dit onderschrijft het belang van deze Initiatieven. [l]

Na afloop van de fitroute wordt er gerekt en gestrekt.