Miniorenploeg Hieronymus
Miniorenploeg Hieronymus Kees Verhulst (Hieronymus)

Hieronymusminioren halen veel medailles op zwemwedstrijd

ROOSENDAAL - Zondag 28 januari stond de eerste wedstrijd van het jaar gepland. Sterker nog; voor een aantal zwemmertjes van Hieronymus hun allereerste zwemwedstrijd!

Om half 3 startten in zwembad de Schelp 32 jongens en meiden samen met de zwemmers van De Krabben, Sbc2000, Aquadream en Z&PC Dio. Zoals altijd was de sfeer goed, er werd flink aangemoedigd en ondanks de spanning werd er heel goed gepresteerd! Bij de estafettes aan het eind van de middag zwommen maar liefst 20 zwemmers van Hieronymus mee!

Zwemmers Roosendaal

Vera Bastiaensen mocht zowel bij de 100 m schoolslag (brons) als de 50 vlinder (zilver) het podium betreden, Sjoerd Koop behaalde op beide afstanden een mooi PR waarbij zijn tijd op de 50 vlinder ook goed was voor een zilveren medaille. Zara van Zeijl zwom de 100 m schoolslag en wist op de 400 meter vrij een tijd neer te zetten die maar liefst 35 seconde sneller was als de tijd die er stond. Imke Gram zwom voor het eerst een 100 meter schoolslag en pakte net naast de medailles. Met een PR-verbetering van 4 sec op de 50 vlinder haalde ze daar wel brons binnen. Rona Goverde en Pien Koop gaan al een heel stel wedstrijden steeds gelijk op. Iedere keer is het spannend wie van de dames de snelste tijd wegzet. Zondag was de winst bij de 50 vrij voor Pien en moest Rona genoegen nemen met zilver, bij de 100 m rugslag was het precies andersom. Kayleigh van Gastel zwom 50 vlinder en 100 school en zette op de laatste afstand een mooi PR neer door 2 seconden van tijd af te zwemmen. Irene Goorhuis zwom dezelfde afstanden, 100 meter school voor het eerst en zwom vervolgens bij de vlinder 2 seconden sneller. Meike Gram was zondag de Benjamin van de groep. Met haar 6 jaar was ze veruit de jongste, maar ze wist goed mee te komen me de 2 jaar oudere tegenstanders. Ze mocht aan het eind van de middag naar huis met 2 bronzen medailles! Evelien Goorhuis zwom een prachtige tijd op de 50 m rug, goed voor een gouden plak, en daarna een keurige tijd op de 50 m schoolslag, goed voor een zilveren medaille. Nienke Luijsterburg was de verrassing van de dag. 4 seconden van de 100 m schoolslag afzwemmen is al goed, maar van de 400 m vrije slag zwom ze maar liefst 1 minuut 15 af, een super prestatie! Thijmen Pruissers zwom zowel op de 50 m rug als op de 50 meter school naar een zilveren medaille. Dean Koen zwom op dezelfde afstanden 5 seconden van zijn PR af en naar het brons op de schoolslag! Yara Mabrouk had het bij de 400 m vrij best zwaar. 16 baantjes is ook een flinke afstand als je nog maar minior bent. De schoolslag maakte dat gelukkig weer goed, ze zette een prima PR neer.

Maar eerlijk is eerlijk; de grootste prestatie van de dag is toch wel de sportiviteit onder de zwemmers. Iedereen wordt aangemoedigd, iedereen doet zijn best. Het is goed te merken dat er een fijne sfeer heerst onder de zwemmers van Hieronymus! Voor de complete uitslag en meer informatie over Hieronymus kijk op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Kom gerust kijken je mag 3x gratis meetrainen en hoeft daarna pas te beslissen. Meld je daarvoor aan via http://www.zpv-hieronymus.com/proefles. [l]

Miniorenploeg Hieronymus