De Prins en zijn gevolg waren natuurlijk van de partij bij Roosendaal Zingt Carnaval FOTO MIEKE SPEKMAN
De Prins en zijn gevolg waren natuurlijk van de partij bij Roosendaal Zingt Carnaval FOTO MIEKE SPEKMAN Foto: Mieke Spekman

Tullepetaonen zingen het hoogste lied

ROOSENDAAL – Dat de leut er met de paplepel ingegoten wordt in Tullepetaonestad bleek zondagmiddag in de Sint Jan heel duidelijk. Roosendaal Zingt Carnaval was een echt familiegebeuren, opa's en oma's, ouders en de prallekes en brakskes vermaakten zich buitengewoon.

DOOR MIEKE SPEKMAN

Oude Roosendaalse carnavalskrakers werden afgewisseld met ludieke acts. Mensen die het Priense Swaree jammerlijk hadden moeten missen werden zondag onder meer verrast door artiesten zoals Sjoekel, de meiden van Schoon Waark en Hallufke Wit die hun Swaree nummers nog een keertje op het toneel brachten.

Zesde editie
Het was dit jaar alweer de zesde keer dat Roosendaal Zingt Carnaval plaats vond. Dit keer was het meezingevenement niet in schouwburg De Kring ( de Kwakkelkooi) maar in de Sint Jan. De nieuwe PR medewerkster Inge van den Enden legt uit waarom er gekozen is voor deze locatie. Ze zegt: "Met Kerstmis hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van de St. Jan bij Roosendaal Zingt Kerst. Dat was een groot succes en de sfeer was ook heel goed. Daarom hebben we dit jaar voor de St.Jan gekozen. We gaan lekker meezingen vandaag en hebben een leuk programma samengesteld." Vriendinnen Jeannine Hermans en Jopie de Jaeger zijn echte carnavalsvierders. Ze zijn er altijd voor in om iets nieuws te proberen en willen eens kijken of het evenement aan zal slaan in de St. Jan. "Wij zijn altijd zoekende. Als het aanslaot, ouwe we ut gaonde," zegt Jopie.

Dikke dames
Vorig jaar zongen de dames van Hallufke Wit ook mee op dit meezingevenement. Elvira Schurings e´e´n van de leden van de groep staat te wachten op haar vriendinnen. Ze is vermomd als dikke dame en gaat straks met haar collega's het Swaree lied 'Dit is mijn lijf' nog een keer zingen. Medelid Monique Joosen is heel wat eleganter gekleed in haar glitter Broadway outfit en vertelt: "Dit is het pak van het Swaree van vorig jaar. Toen zongen we dat we naar Amerika gingen verhuizen. We zijn heel wat dikker teruggekomen uit de States. We brengen drie liedjes op het podium. Die liedjes staan nu ook op een CD."

De jeugd heeft de toekomst
De kleine Tullepetaontjes werden bij dit leutige evenement niet vergeten. Er stond een groot springkussen en er liep een echte ballonnenkunstenaar rond die prachtige balloncreaties maakte voor de kids. Live Mouthaan (6) kan het nieuwe Roosendaalse carnavalsliedje al helemaal meezingen en vertelt dat ze de optocht in Wouwse Plantage, waar ze woont, heel mooi vond. Haar moeder Rowenna zegt lachend: " Ik ben geboren in Roosendaal op de elfde van de elfde. Mijn vader zit bij het RAC. Onze familie krijgt de leut met de paplepel ingegeven." [l]