Dhr J. Huige en L van de Meugheuvel aan het woord.
Dhr J. Huige en L van de Meugheuvel aan het woord. H. van Eekelen

Bijeenkomst Adviesraad sociaal domein Roosendaal; het plan voor 2018

ROOSENDAAL - Op 31 januari gaf de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Roosendaal een presentatie in Parrotia. De Adviesraad deed verslag van de adviezen die in het afgelopen jaar aan het College van B. en W. werden gegeven en van de toekomstplannen voor het komende jaar.

Een 12 minuten durende film gaf de aanwezigen de indruk dat het sociale domein meer is dan de taaiheid van papier en verordeningen maar dat het minstens zoveel te maken heeft met de emoties en gevoelens van mensen op een eindeloos veld van belevingen. Ruim 35 deelnemers woonden de avond bij. Vertegenwoordigers van de gemeente, stichtingen, cliëntenraden, hulpverleningsinstanties, onderwijsveld maar ook geïnteresseerde burgers behoorden tot de aanwezigen. De Adviesraad trachtte een interactief geheel van de avond van te maken en slaagde daarin omdat vanuit de zaal een goed aantal suggesties en vragen om toelichting werd gedaan. In 2018 wil de Adviesraad zich met name concentreren op de volgende onderwerpen: voortgang armoedebeleid; voortgang Huishoudelijke hulp; participatie waarbij het voornemen is om een conferentie te beleggen om ideëen uit te wisselen; samenwerking met het Rogep zodat mensen met een beperking zo volwaardig mogelijk kunnen deelnemen aan allerlei aspecten van de samenleving; bij jeugdzorg zullen de resultaten van een tevredenheidsonderzoek bekeken en becommentarieerd worden; er komt een onderzoek over de wijze hoe de gemeente communiceert met haar burgers.
Indien u nieuwsgierig bent geworden wat de Adviesraad doet en daarbij mogelijk lid zou willen worden of een actieve rol in een van de werkgroepen wilt innemen, dan kunt u vrijblijvend een mail sturen naar: info@adviesraadsociaaldomeinroosendaal.nl. [l]

Dhr J. Huige en L van de Meugheuvel aan het woord.