Funestafette.
Funestafette. dhr v Zeijl (Hieronymus)

Basisschool Blokwei wint schoolzwemkampioenschappen Roosendaal

ROOSENDAAL - Zaterdag 3 februari was dan het zover. Zwem en polo vereniging Hieronymus had weer het jaarlijkse schoolzwemkampioenschap georganiseerd. Een kleine 100 schoolzwemmers en –zwemsters van 15 scholen uit de regio Roosendaal verzamelden zich bij Zwembad de Stok voor de Schoolzwemkampioenschappen 2018.

De meeste deelnemers waren goed voorbereid en hadden in de weken ervoor al enkele trainingen gevolgd. Zij mochten op zaterdag meetrainen met de minioren van de Hieronymus wedstrijdploeg.
Op de wedstrijddag was er ook een goede voorbereiding. Er werd buiten het zwembad begonnen met een warming-up om de spieren alvast een beetje op te warmen. Daarna gingen alle kinderen naar binnen om zich klaar te maken voor de wedstrijd. De tribues zaten vol papa’s, mama’s opa’s en oma’s die hun (klein) kinderen kwamen aanmoedigen. Na de presentatie van de scholen, die met muziek werden ontvangen, konden de deelnemers om half twee in de startblokken om zo hard mogelijk te zwemmen voor hun school. Totaal waren er 15 teams welke meededen tijdens deze middag. Het waren teams van de volgende scholen, De Blokwei, De Klinkert, De Lavoor, De Lavoor Morelberg, De Singel, De Wending, De Wingerd en de Vlindertuin. Ook deden nog enkele funteams mee van zwem- en polovereniging Hieronymus. De spannende strijd tussen de scholen werd afgesloten met een ludieke estafette. Daarna kon het puntentellen beginnen en maakten de deelnemers zich op voor de prijsuitreiking. Nadat iedereen een medaille had gekregen, werd het podium bekend gemaakt. Op de 3e plaats is geëindigd De Lavoor Morelberg, de 2e plaats was voor de Wingerd en de 1e prijs was voor De Blokwei. Deze teams kunnen zich nu gaan opmaken voor de regiofinales.
Kijk voor de complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. Enthousiast geworden van de schoolzwemkampioenschappen: Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Meld je aan via www.zpv-hieronymus.com/proefles. [l]